ODREĐEN PRITVOR VANJINOM UBICI: Evo kako će dalje teći postupak protiv Palevskog!

Autor:

Hronika

11.12.2023

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica je kidnapovana u novembru, a prema izjavama osumnjičenih, ubijena je nekoliko sati kasnije.

ODREĐEN PRITVOR VANJINOM UBICI: Evo kako će dalje teći postupak protiv Palevskog!

Foto: MAKEDONSKA POLICIJA

Ministarstvo pravde Severne Makedonije saopštilo je danas da je Ljupče Palevski prvoosumnjičen za otmicu i ubistvo 14-godišnje devojčice Vanje Gorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg frizera Panča Žežovskog iz Velesa. Takođe, Ministarstvo pravde je podnelo zahtev za izručenje Palevskog Turskoj, koja je odredila ekstradicioni pritvor od 40 dana.

Ambasada Severne Makedonije u Ankari dostavila je Ministarstvu pravde notu Ministarstva spoljnih poslova Turske o određivanju ekstradicionog pritvora Palevskom, koji je uhapšen u turskom gradu Balikeširu. Prema međunarodnoj poternici, Palevski je uhapšen 5. decembra u Balikeširu, gde je stigao preko Srbije i Bugarske.

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju pokrenulo je istragu protiv pet osoba, među kojima je i otac devojčice, Aleksandar Gorčevski. Četvorica se sumnjiče da su kao saizvršioci izvršili krivično delo otmice i dva ubistva na svirep način, dok je peti osumnjičen za pomoć u izvršenju krivičnog dela otmice maloletnog lica.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda u Skoplju odredio je pritvor vozaču koji je prevezao Palevskog iz Srbije u Tursku. Devojčica je kidnapovana u novembru, a prema izjavama osumnjičenih, ubijena je nekoliko sati kasnije. Njeno telo pronađeno je kod sela Brazda na periferiji Skoplja, gde se nalazio i izgoreli automobil "citroen", koji je korišćen za otmicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading