40 KAMERA PRATILO VANJINE UBICE, NIKO IH NIJE PRIMETIO? Ovo ključno pitanje se postavlja policiji Severne Makedonije, napravili veliki propust?

Autor:

Hronika

09.12.2023

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanja Đorčevska ubijena je nedaleko od Skoplja, a njeno ubistvo trese čitav region već danima.

40 KAMERA PRATILO VANJINE UBICE, NIKO IH NIJE PRIMETIO? Ovo ključno pitanje se postavlja policiji Severne Makedonije, napravili veliki propust?

Foto: Shutterstock, Društvene mreže

Slučaj četrnaestogodišnje Vanje Đorčevske koja je pronađena mrtva nakon nedelju ndana traganja za njom, potresao je čitav region, a istraga neprestano intrigira javnost.

Za otmicu i ubistvo male Vanje, osumnjičeno je pet osoba među kojima je njen ocat Aleksandar Đorčevski, a prvooptuženi je Ljupče Palevski Palčo koji i dalje čeka izručenje Severnoj Makedoniji u ekstradicionom zatvoru u Turskoj.

Ova grupa se sumnjiči i za ubistvo sedamdesetčetvorogodišnjeg frizera Pančeta Žežovskoj, koji je pronađen isti dan kada i Vanja Đorčevska.

Istražni organi Severne Makedonije su utvrdili početku i krajnju tačku kidnapovanja i ubistva Vanje, a kako prenosi portal ''Skoplje 1'', više od 40 nadzornih kamera su pokrivale put kojim su se kretali automobili marke ''reno'' i ''sitroen'', kojim je prema istrazi, oteta devojčica.

Republika

Foto: Facebook

Vanja Đorčevska ubijena nedaleko od Skoplja

Ono što zanima sve jeste da li su snimci sa kamera pregledani onog dana kada je devojčica oteta, ili tek danima kasnije. Naime, nadzorne kamere su u prvim kilometrima postavljene gotovo na svom koraku, kao i na sporednim ulicama kojima su prolazili otmičari.

Podsećamo, optuženi za otmice i ubistva Vanje Đorčevske i frizera Pančeta Žežovskog, imaju problem da angažuju branioce, te im je zbog težine krivičnog dela dodeljen jedan advokat po službenoj dužnosti. Zbog revolta javnosti, identitet njihovog dodeljenog advokata za sada neće biti otkriven.

Njima je, prema dostupnim infor­macijama, dodeljen advo­kat po službenoj dužno­sti.

Republika

Foto: MAKEDONSKA POLICIJA

Ljupčo Palevski prvoosumnjičeni za ubistvo Vanje Đorčevske

Ministar pravde Krenar Loga je istakao da Severna Makedonija očekuje da će Turska ubrzo izručiti Palevskog koji je po međunarodnoj poternici uhapšen 5. decembra u turskom gradu Balikesiru.

- Još je rano da se govori o bilo čemu. Relativno brzo očekujemo njegovo slanje u Makedoniju, ali treba da vidimo da li će iskoristiti sve pravne lekove i da li će sistem u Turskoj dozvoliti da ekstradicija bude na način kako smo mi tražili - rekao je Loga i istakao da su sva potrebna dokumenta poslata turskim vlastima i fizički i elektronskim putem, kao i preko Ministarstva spoljnih poslova Severne Makedonije i ambasade u Turskoj.

- Dakle, verujem da će od ponedeljka svi naši zahtevi biti uzeti u obzir u daljem postupku u Turskoj - rekao je Loga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading