KOSTA JE CILJAO, A ONA JE GLEDALA SMRTI U OČI I KAKO JOJ GINU DRUGARICE: Tri metka dečaka monstruma su joj prošla kroz košulju!

Autor:

Hronika

30.11.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac učenice je gledao snimak sa nadzornih kamera škole i uvideo je šta su učenici tog razreda doživeli. Kako ističe, posledice su teške i nesagledive.

KOSTA JE CILJAO, A ONA JE GLEDALA SMRTI U OČI I KAKO JOJ GINU DRUGARICE: Tri metka dečaka monstruma su joj prošla kroz košulju!

Foto: Facebook, NEmanja Pancic, Shutterstock

Učenica krvavog 7/2 , danas osakaćenog 8/2 I. M. koja je iz masakra uspela da izađe nepovređena tek naknadno je videla da je spasilo pravo čudo.  

Kroz njenu košulju koju je tog dana nosila otkopčanu preko majice, prošla su 3 metka Koste Kecmanovića, saznaje Republika. 

U toku krvavog pira kada je njen drug iz razreda rešetao po kabinetu istorije i već ubio više dece, a ranio nekoliko njih zajedno sa nastavnicom Tatjanom Stevanović, devojčica je istrčala na hodnik između kiše metaka.

Tri su prošla ispred nje i pogodila su je u košulju, a nakon njenog koraka, opet je hitac prošao tik iza nje. Uspela je da izbegne smrt u 14. godini života, dok njenih pet drugara iz razreda - Katarina, Angelina, Andrija, Ema i Mara nisu, kao ni tri devojčice Ana, Bojana i Sofija koje su se zatekle na hodniku. Pre dece, monstrum je ubio školskog čuvara Dragana. 

- I. M. se izvukla ispod klupe u momentu dok je monstrum punio pištolj da nastavi masakr i izjurila je iz učionice. On je uspeo da se vrati i nastavi gde je stao. Ona je videla jasno kako drži pištolj u ruci i nišani pored nje. U borbi za život smogla je snage i trčala razmišljajući o mlađem bratu koji je takođe bio u toj školi na nastavi. Tek naknadno je videla da je za dlaku nastradala i koliko je u stvari imala sreće - ispričao je izvor Republike.

Tragom informacije stupili smo u kontakt sa ocem ove devojčice "lude sreće" koji je govorio skroz apatično, skoro bezvoljno.

Dobro je moje dete, i mi ostali u porodici smo dobro, ali srećni nismo. Ovo neko osećanje će nas progoniti dok smo živi. Ćerka je doživela ogromnu traumu jer je gledala kako su joj ubijeni drugari, nastavnica i ostala je bez više dobrih drugarica u školskoj klupi koje nisu više učenici "Ribnikara" - rekao je Milan M. za Republiku.

On je jedan od roditelja ove škole koji je i juče bio kod tog zdanja i na ulici, u znak protesta što još uvek nije počeo da se pravi memorijalni centar kao materijalno svedočanstvo strahote ovog vremena. 

Otac učenice je gledao snimak sa nadzornih kamera škole i uvideo je šta su učenici tog razreda doživeli. Kako ističe, posledice su teške i nesagledive.

- Moja ćerka je legla pod klupu sa drugaricom koja je sedela sa njom. Bila je na podu sklupčana čvrsto stegnuta uz drugaricu kojoj nije puštala butinu koju je bila jako prigrlila. Vriska i krici su se čuli uporedo sa pucnjevima nakon što je upucao nastavnicu. Kada je na tren utihnulo pucanje, moja ćerka je videla da njen drug beži prema vratima i krenula je da uradi isto, te uspela da pobegne između hitaca tog bolesnog dečaka - svedoči Milan, ali se izvinjava što me može dalje da govori jer su ga savladale emocije.

Kosta Kecmanović je od dana masakra, 3. maja ove godine, u kom je ugasio 10 života i duboko i teško ranio još dve osobe, a tri lakše i naneo nepopravljivu psihičku štetu desetinama ljudi, zatvoren na klinici za dečiju neurologiju i psihijatriju. 

On je svedok u krivičnom postupku koji se vodi protiv njegovog oca Vladimira koji je u pritvoru jer mu je prema optužnici VJT u Beogradu, stavio na raspolaganje oružje i municiju. Ubica u istom postupku svedoči i protiv majke majke Miljane jer je pronađen njen DNK na jednoj čauri kao i vlasnika streljane i njegovog radnika zbog obučavanja Koste da puca. 

Protiv ubice, njegovih roditelja i škole vode se dva parnična postupka u kojima porodice ubijene dece i školskog čuvara traže naplatu ogromne nematerijane štete koja im je naneta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Tanja

30.11.2023 20:35

Kako je mogao da puca na drugare u školi? Kako je moguće da ga roditelji vaspitaju toliko bezdušno,da bude ljubomoran, bezosećajan za školske drugove? Kako je moguće da je sestra najmlađeg masovnog ubice na svetu je sipala u sok domestos drugarima? Kako je moguće da majka najmlađeg masovnog ubice na svetu besramno i dalje radi u prosveti?

Uzas

01.12.2023 01:08

Ta skola treba da bude srusena. Kada vidimo Kako se Svi ti roditelji, cast izuzecima, i danas ponasaju to je bedno i jadno. Da se ne mogu da odgovore oko memorijalnog centra? Uzas. Ne cudi sto su im deca takva.