KOSTA JE UBIO U NJOJ VOLJU I MOĆ DA IKADA PONOVO STANE PRED ĐAKE! Ranjena nastavnica iz Ribnikara odlazi iz škole zauvek: Peticija o dodeli nacionalne penzije pred nadležnima!

Autor:

Hronika

19.11.2023

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolege Tatjane Stevanović, ranjene profesorke istorije u OŠ" Vladislav Ribnikar" pokrenule su inicijativu da dobije nacionalnu penziju.

KOSTA JE UBIO U NJOJ VOLJU I MOĆ DA IKADA PONOVO STANE PRED ĐAKE! Ranjena nastavnica iz Ribnikara odlazi iz škole zauvek: Peticija o dodeli nacionalne penzije pred nadležnima!

Foto: Privatna Arhiva, ST/Nemanja Pančić

Privatna Arhiva, ST/Nemanja Pančić

Nastavnica istorije Tatjana Stevanović koju je na času u OŠ" Vladislav Ribnikar" u masakru 3. maja " teško ranio učenik Kosta Kecmanović uprkos napretku u lečenju oštećenja u užasno je lošem psihičkom stanju. 

Još uvek se nalazi u bolnici i verovatno nikada više neće biti spremna da se vrati na posao. Njene kolege su pokrenule peticiju da Tatjana odmah dobije nacionalnu penziju. Za nedelju dana ovaj predlog koji će predati državnim organima sutra, u ponedeljak 20. novembra, potpisalo je više od 13.000 ljudi.

Republika

Foto: Facebook

Tatjana Stevanović, ranjena nastavnica istorije

Koleginica ranjene nastavnice, Nataša Vasić ispričala je da se Tatjana nalazi u preteškoj situaciji i da je njeno zdravlje bespovratno narušeno kobnog dana za čitavo srpsko društvo.

- Za kratko vreme ( sedam dana ) dobili smo veliku podršku i svi smo zahvalni u svoje i ime ranjene nastavnice. Tatjana je još na lečenju, stala je na noge nakon 6 meseci, povređene su joj obe šake, karlica i smrskan je kuk. Psihičke posledice su ogromne i verovatno nikad izlečive - rekla je Vasić.

O velikoj tuzi i tragediji koja je Tatjanu zadesila u 50. godini ne postoje dovoljno jake reči da svedoče.

- Ona je bila pravi predani nastavnik, a majka je dva studenta. Bori se zbog dece da se oporavi što je moguće više i daje sve od sebe na bolničkom lečenju. Nadamo se najboljem mogućem - zaključila je Nataša kao jedna od više pokretača koji daju sve od sebe da ranjena nastavnica dobije penziju i povuče se trajno da na miru leči rane koje su duboko oštetile sve koji su 3. maja bili u kabinetu istorije kada je dečak rafalnom pucnjavom ubio šestoro dece iz razreda, ranio petoro i nastavnicu, a pre toga na hodniku ustrelio školskog čuvara i tri devojčice.

Republika

Foto: Printscreen/www.tiktok.com/kostas.wife

Kosta Kecmanović

Pored sadašnjih kolega inicijativu su podržale i kolege ranjene nastavnice iz privatne gimnazije gde je prethodno radila, kao i njeni bivši učenici.

Dosta roditelja učenika Ribnikara priključilo se zdušno prikupljanju potpisa jer tvrde da nastavnica istorije iz glave ne može da izbaci užasne slike  dece koja stradaju pred njom. Bol koju oseća je prema navodima jednog oca učenika ''Ribnikara'', parališe u uobičajenim aktivnostima tako da je potpuno iluzorno i pomisliti da će ikada više stati pred đake.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading