DRŽALA LOVAČKU PUŠKU U SPAVAĆOJ SOBI, UNUK JE UZEO I UBIO BRATA U DNEVNOJ SOBI: Saslušana baka dečaka koji je počinio krvoproliće kod Mladenovca - evo kako se branila!

Autor:

Hronika

08.07.2023

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da se baki dečaka odredi pritvor.

DRŽALA LOVAČKU PUŠKU U SPAVAĆOJ SOBI, UNUK JE UZEO I UBIO BRATA U DNEVNOJ SOBI: Saslušana baka dečaka koji je počinio krvoproliće kod Mladenovca - evo kako se branila!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Baka dečaka koji je ubio brata kod Mladenovca

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušana Vesna L. (56) zbog sumnje da je nevlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbeđenu, usled čega je njen stariji unuk pre dva dana istom puškom usmrtio svog mladjeg brata

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom Teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti.

Osumnjičena je na saslušanju iznela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je Vesna L. (56) lovačku pušku marke "Bokerica" i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti. 

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula oko 13:15 sati u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške lišio života svog dve godine mladjeg, rođenog brata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
нешто не штима

08.07.2023 13:03

Тужилаштво предложило судији за претходни поступак да уради нешто и у будућности, да одреди притвор, значи да учествује и у наредном поступку. А тај будући поступак се и даље зове претходни.