OVO SU DECA UBIJENA U ŠKOLI NA VRAČARU I ČUVAR: Svi nastradali đaci rođeni između 2009. i 2011.

Autor:

Hronika

04.05.2023

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stradalo sedam devojčica i jedan dečak, kao i čuvar koji je radio u školi.

OVO SU DECA UBIJENA U ŠKOLI NA VRAČARU I ČUVAR: Svi nastradali đaci rođeni između 2009. i 2011.

Foto: Privatna arhiva, republika

Osam malih anđela, koji su juče otišli u školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, nisu se vratili iz nje, kada je njihov školski drugar krenuo u ubilački pohod sa dva pištolja koja je uzeo iz sefa svog oca.

Srbija i ceo region i dalje su u šoku zbog zločina Koste K. koji je u pucnjavi ubio osmoro đaka, sedam devojčica i jednog dečaka, kao i čoveka koji je radio kao obezbeđenje u školi, a ranio nastavnicu i šest učenika, od kojih se dvoje još uvek nalaze u teškom stanju.

Sva ubijena deca su rođena između 2009. i 2011. Stradalo je sedam devojčica i jedan dečak, a među njima i državljanin Francuske, potvrdilo je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

Ubijeni su A. B., B. A., S. N., a njihova tela su zatečena u holu škole, i radnik obezbeđenja Dragan Vlahović, dok su u učionici u prizemlju, odeljenja 7/2, čiji je učenik osumnjičeni ubijeni  A. D., K. M., M. A., E. K. i A. Č.

Republika

Foto: Privatna arhiva, republika

Žrtve Koste kecmanovića

Motiv osumnjičenog još nije poznat, a kako su mediji preneli, on je u policiji naveo kako je bio isključen iz svih konverzacija i potpuno marginalizovan u društvu. Nakon krvavog pira, sam je pozvao policiju i u međuvremenu se razoružao, mirno se predavši, bez trunke kajanja na licu, kako su naveli brojni očevici.

Budući da još nije navršio ni 14 godina, Kosta K. neće krivično odgovarati za ovo zlodelo, trenutno se nalazi na neuropsihijatriji pod punim obezbeđenjem, dok je njegov otac priveden u policiju, gde je i zadržan, a majka i sestra su napustile Beograd.

Dok se čitava Srbija pita šta se zapravo dogodilo, u vazduhu i dalje lebdi činjenica da je devet života potpuno zbrisano u momentu, a da se radilo o deci od 12 do 14 godina.

Na društvenim mrežama dele se reči saosećanja i podrške nastradalim žrtvama, kao i fotografija tragično nastradalih.

REKAO DA JE PSIHOPATA

Veselin Milić, načelnik beogradske policije, saopštio je da je osumnjičeni učenik u dužem periodu planirao zločin i da su kod njega pronađeni dva pištolja koje je uzeo od oca, kao i četiri Molotovljeva koktela.

On je u izjavi za RTS naveo da je osumnjičeni, „pozvao policiju i rekao da je pucao na lica u školi i da je on, u toj izjavi koja je zabeležena i snimljena, psihopata koji treba da se smiri".

Ministar prosvete Branko Ružić napad u školi nazvao je „bestijalnim činom" i „najvećom tragedijom koja je zadesila Srbiju i naš obrazovni sistem u novijoj istoriji".

- Decu roditeljima ne može niko da vrati - naveo je, proglašavajući trodnevnu nacionalnu žalost, od 5. do 7. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading