ŠTA ZNAMO O POLITIČARU OSUMNJIČENOM ZA SILOVANJE?! Izbačen iz stranke posle 20 godina, otac je dve ćerke!

Autor:

Hronika

10.03.2023

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši političar i kandidat na parlamentarnim izborima 2020. godine Srđan Egić (42) koji je uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je silovao jednu devojku iz Kule (21), otac je dve ćerke, a u Novom Sadu je stekao uglednu karijeru.

ŠTA ZNAMO O POLITIČARU OSUMNJIČENOM ZA SILOVANJE?! Izbačen iz stranke posle 20 godina, otac je dve ćerke!

Foto: ST/N. PANČIĆ, Youtube/K1, Shutterstock

Kako saznajemo, osumnjičeni je rođen 1981. godine u Vukovaru. Diplomirani je politikolog za međunarodne odnose, magistar i doktor ekonomskih nauka, specijalista za međunarodnu razvojnu ekonomiju.

Od 2010. docent na Fakultetu poslovne ekonomije i Fakultetu za inžinjerski menadžment u Novom Sadu. Od 2008. do 2013. Godine bio je direktor Slobodne carinske zone Novi Sad AD.

Od 2009. do 2012. godine bio je volonterski savetnik gradonačelnika Novog Sada i volonterski član Upravnog odbora Sokolskog društva Vojvodine. Takođe je osnivač više uspešnih srpskih IT kompanija, a od 2014. do 2016. godine bio je direktor Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Bio je na listi Ujedinjene demokratske Srbije na parlamentarnim izborima 2020. godine, koalicije koju su osnovali SRBIJA 21 i Vojvođanski front predvođeni Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Strankom moderne Srbije i Građanskim demokratskim forumom.

Srđan Egić koji je izbrisan iz članstva Demokratske stranke (DS) zbog kandidature na listi Ujedinjene demokratske Srbije, uputio je pred izbore 2020. godine otvoreno pismo javnosti u kojem je naveo da se na listi UDS-a kandidovao zbog propadanja DS-a i učešća te stranke u "nacionalističkm i proruskom" Savezu za Srbiju (SzS).

- Posle 20 godina provedenih u DS-u, zbog propalog ujedinjenja stranke, raspuštanja odbora, kršenja statuta uz pravno nasilje, monstruoznih krivičnih prijava protiv kolega članova, kratkovidog pristupanja, a potom anemičnog delovanja u proruskom i nacionalističkom SzS-u i postupka zamenika predsednika naše stranke koji je odabrao komunalnu politiku u jednoj opštini nasuprot ozbiljne nacionalne misije koju imamo, kandidovao sam se na listi UDS-a za predstojeće izbore - naveo je tada Egić u pismu.

Stipendista je Fondacije Konard Adenauer, član MENCE u Novom Sadu, prošao obuku Ujedinjenih nacija za menadžment projekata, počasni je član Saveza slepih i slabovidih Vojvodine.

Autor je, koautor ili učesnik u izradi više desetina radova i dve knjige, “Pravo na budućnost”(prva knjiga o ekonomskom aspektu VoIP tehnologije u ovom delu Evrope) i “Ljudi za Evropu” (o menadžmentu ljudskih resursa). Učestvovao je na preko dvadeset međunarodnih kongresa, savetovanja i konferencija i bio predavač po pozivu u više zemalja.

Nosilac je crnog pojasa u džudou, trči maraton i aktivno se bavi sportom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading