NOVI DETALJI ISTRAGE UBISTVA PODODICE ĐOKIĆ: Ćerci nije dao da radi sa njim, u stanu pronađena prazna futrola pištolja

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik menjačnice nije dao ćerki da radi sa njim, sve poslove vodio je sam.

Republika

Foto: Tanjug/TV ZONA PLUS, Youtube

Porodica Đokić brutalno ubijena

Ubijeni Goran Đokić (57) iz Aleksinca je očigledno znao da je u velikoj opasnosti i duže vreme je strahovao za živote svoje supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), sudeći po brojnim informacijama iz istrage.

Potraga za njima krenula je 28. septembra, dva dana pošto su nestali kod sela Moravac, a u nju je bila uključena i BIA koja je najverovatnije locirala njihove telefone kod tog sela gde su 2. oktobra i pronađena njihova spaljena tela.

Da je vlasnik menjačnice imao razloga za brigu govori i prazna futrola pištolja pronađena u njegovom stanu u Aleksincu. To oružje nije nađeno. Posebne mere bezbednosti preduzeo je nakon poslednjeg napada 2019. kada razbojnici nisu uspeli da ga opljačkaju. Rođaci govore da se najbezbednije osećao kada je novac nosio sa sobom i da je gledao da, ako već treba da se dovede u neku opasnost, da makar bude sam. Da je dobijao određene pretnje svedoči i činjenica da čerki nije dao da radi sa njim.

- Sam je radio u menjačnici od jutra do večeri. Mogla je i ćerka Lidija, ali joj je on branio jer se bojao da će joj se nešto desiti ako bude tamo sama, pošto su njega već nekoliko puta napali. Ona je završila Višu poslovnu školu u Leskovcu i planirala je da se zaposli u struci, a momka nije imala. Gordana je bila domaćica. Mislim da je Goran novac uvek nosio sa sobom jer je tako bio najsigurniji, ali nije nam o njemu pričao na porodičnim okupljanjima. O ostalim pretpostavkama u vezi sa ubistvom, kao ni o saslušanim osobama, ne znamo ništa. Njegova majka se jedva drži. Ona živi sa snajom od drugog sina, koji joj je preminuo pre nekoliko godina - navodi supruga Gordaninog brata.

Ivanović: Uvek nađemo tragove

Republika

Foto: Printskrin

Zapaljeni automobil porodice Đokić

 

Profesor dr Zvonimir Ivanović sa Kriminalističko policijske akademije kaže da je vreme najbitniji faktor u istrazi, ali dokazi se nađu i kad se čini da ih nema.

- Mi uvek nađemo neke tragove, uvek se nešto nađe. Možda nije odmah povezano sa izvršiocem direktno, ali kasnije može biti od velike pomoći u postupku - navodi Ivanović.
Nekad je teško pomoću materijalnih tragova rešiti zločin, pa se istraga fokusira na druge elemente.

- Na primer, to je kada imate neki video-zapis koji je materijalni dokaz, ali lošeg kvaliteta. Vi ćete tada ukljuciti neke druge ljude koje prepoznate na snimku da pitate da li je to taj čovek na snimku i da li ga znaju, fokusiracete se na te stvari - objašnjava Ivanović.

Prema njenim rečima, rodbina ubijenih Đokića još nema nikakve informacije iz istrage i sada se nadaju što skorijem pronalasku počinioca.

- Ne možemo da se saberemo od bola. Ne razumemo šta je ovim zlotvorima trebalo da ovako ubiju celu porodicu. Pa, za njih nije ni doživotna robija, jer bi tako nastavili da žive i jedu državni hleb, za njih je samo smrtna kazna, ali nam naše najmilije ništa neće vratiti - kaže Gordanina snaja.

Banjac: Češljanje terena trajaće koliko treba

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

U neposrednoj blizini mesta zločina

 

Bivši načelnik UBPOK Boro Banjac kaže za naš list da veruje da će osumnjičeni za trostruko ubistvo biti uhapšeni.

- Najbolje informacije trenutno imaju inspektori koji rade na slučaju. Oni još uvek češljaju terene u selima Moravac i Tešice gde su nađeni spaljeni automobil i spaljena tela. Ma koliko da su ubice vodile računa o uklanjanju svojih DNK tragova, sigurno su negde napravili grešku. Pripadnici MUP pretražiće koliko god kilometara da je potrebno da bi je pronašli i počinioci će biti pronađeni - ističe Banjac.

Za Gorana ističe i da nije imao zdravstvene probleme, osim što je imao problem sa kukom i trebalo je da ide na operaciju, ali je to odlagao zbog obaveza.

Prema dosadašnjim podacima iz istrage trostrukog ubistva, Goran je duže vreme praćen kako bi se isplanirala otmica.

Da su policijske snage dale svoj maksimum govori i podatak da je u istragu najverovatnije bila uključena i BIA, koja je preko baznih stanica locirala mobilne telefone Đokića, pa su, prema nezvaničnim informacijama, na taj način i pronađena njihova tela. Na baznim stanicama koje pokrivaju rejon Aleksinca, Moravca i Tešice kontrolisano je oko 600 telefonskih komunikacija tokom kobne noći. Samo šest telefona nije pripadalo lokalnim meštanima. Opsežnom istragom i oni su provereni, ali je ustanovljeno da te osobe nemaju veze sa zločinom.
 

Danas sahrana


Obdukcija tela ubijenih Đokića je završena, a njihova tela stigla su juče u kuću Goranove majke Stojanke u selo Moravac, gde su proveli poslednje sate života. Oni će danas biti sahranjeni u 13 sati u Žitkovcu.


 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading