NE, OVO NIJE PRVOAPRILSKA ŠALA: Nakon LETNJEG DANA u Srbiju stiže ŠOK PREOKRET - Grmljavina, pljuskovi i NAGLI PAD temperature!

Autor:

Vesti

01.04.2024

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo prognoze i za naredne dane!

NE, OVO NIJE PRVOAPRILSKA ŠALA: Nakon LETNJEG DANA u Srbiju stiže ŠOK PREOKRET - Grmljavina, pljuskovi i NAGLI PAD temperature!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Vremenska prognoza

U Srbiji danas umereno oblačno, veoma toplo i vetrovito vreme sa vetrom južnih pravaca, koji će na jugu Banata, zapadu i jugozapadu Srbije biti olujne jačine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod u svojoj prognozi.

Najniža temperatura iznosiće devet do 18 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 27 do 31 stepen Celzijusovih.

Uveče na zapadu Vojvodine, zapadu i jugozapadu Srbije, a noću i u ostalim krajevima očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz skretanje vetra na zapadni i severozapadni pravac.

U Beogradu danas malo do umereno oblačno, veoma toplo i vetrovito sa umerenim i jakim vetrom južnih pravaca. Najniža temperatura biće između 16 i 18 stepeni, a najviša dnevna oko 30 Celzijusovih.

U toku noći prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima uz skretanje vetra na zapadni i severozapadni pravac.

Od sutra hladnije

Večeras na zapadu Vojvodine, zapadu i jugozapadu Srbije, a tokom noći ka utorku i u ostalim krajevima prolazno naoblačenje sa kišom, lokalnim plјuskovima, grmlјavinom i padom temperature.

U utorak, 2. aprila, promenlјivo oblačno i svežije za 7 do 12 stepeni u odnosu na prethodne dane, a mestimično se očekuje kratkotrajna kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom.

U sredu, 3. aprila, umereno oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, a tokom noći ka četvrtku i u četvrtak, 4. aprila novo prolazno naoblačenje, ponegde sa kišom ili kratkotrajnim plјuskom. Od petka, 5. aprila, pretežno sunčano i sve toplije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading