TAJKUN TRAŽI 200 MILIONA: ODRAĆU NARODU KOŽU S LEĐA!

Autor:

Vesti

21.06.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajkun Miroslav Mišković bi da ojadi srpski narod. Vlasnik "Delta holdinga" podneće tužbu Vašingtonskoj arbitraži protiv države Srbije, uz zahtev za odštetom od neverovatnih 200 miliona dolara! Ovu sumu moraće da plate građani, koje će, ukoliko dobije spor u Vašingtonu, Mišković bukvalno istresti iz gaća.

RepublikaFoto: Tanjug
Državu tuži Američkoj arbitraži

Povod za tužbu su, kako navode u "Delti", veliki gubici ove kompanije zbog petogodišnjeg sudskog spora koji se vodi u Srbiji, otkako je Mišković 2012. uhapšen zbog sumnje da je utajio porez.

STRANI FORENZIČARI

Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik "Delta holdinga", u velikom intervjuu za magazin Biznis izjavila je da su ovu enormnu sumu novca procenili međunarodni finansijski forenzičari.

- Radili su procenu za "Deltu" i saopštili da procenjen gubitak za pet godina iznosi preko 200 miliona dolara. Neke materijale smo već podneli, a još neke upravo sada podnosimo - rekla je Desivojević Cvetkovićeva.

Nadam se da će Mišković odgovarati zbog svojih ekonomskih marifetluka

Mario Spasić, Savet za monitoring

Sagovornici Srpskog telegrafa, među kojima i generalni sekretar Saveta za monitoring Mario Spasić, smatraju da je ravno skandalu načiniti ovakav potez.

RepublikaFoto: Tanjug

12. decembra 2012. godine 

uhapšen Miroslav Mišković
7 meseci i 11 dana Mišković proveo u pritvoru
5 godina traje spor između države Srbije i Miroslava Miškovića
12 miliona evra iznosilo je jemstvo Miškovića za puštanje iz pritvora
320 miliona dinara  je navodno utajila firma sina Miroslava Miškovića Marka

- Skandalozno je da Mišković to traži od države Srbije, odnosno od srpskog naroda. To mu, u stvari, uopšte nije pametno da uradi jer naš narod nije glup, to samo njegovoj kompaniji može da šteti. Dosta je bilo otimanja od srpskog naroda. Nadam se da će Mišković odgovarati zbog svojih ekonomskih marifetluka - poručuje Spasić.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov smatra da se treba zapitati koliko je zapravo vlasnik "Delta holdinga" oštetio Srbiju svojim poslovanjem.

- Bolje je postaviti pitanje koliko je on oštetio državu, a ne da li je Srbija oštetila njegovu kompaniju. Koliko je ljudi otpušteno zbog neplaćanja računa i ponašanja Miškovićevih kompanija na tržištu, koliko je firmi propalo zahvaljujući njegovoj kompaniji. Voleo bih da, ukoliko zaista Mišković pokaže da mu je malo koliko je oteo od ove zemlje, država uputi kontratužbu zbog štete koju je on naneo Srbiji - navodi Jovanov.

OSVETA GRAĐANIMA

To da Mišković hoće da uzme pare iz budžeta Republike Srbije, tačnije da od građana uzme debele pare, govori i njegova izjava od pre nekoliko meseci. Naime, vlasnik "Delte" je u februaru posle svedočenja u Specijalnom sudu izjavio da će greške koje država nanosi njemu na kraju platiti građani Srbije.

Podsetimo, Miroslavu Miškoviću je suđeno za utaju poreza. Optužen je da je pomogao sinu Marku, koji je takođe optužen, da utaji porez od oko 320 miliona dinara.

Šta je Vašingtonska arbitraža

- reč je o međunarodnom centru za rešavanje investicionskih sporova
- nalazi se u okviru Svetske banke
- sedište je u Vašingtonu
- pruža olakšice i drugu pomoć u posredovanju i arbitražnom rešavanju investicionih sporova
- osnovan je 1996. godine na osnovu Vašingtonske konvencije o rešavanju investicionih sporova

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Deki

21.06.2018 09:17

Ovaj covek nije pri cistoj svesti sta je izjavio!

rajko

21.06.2018 09:23

Krađom novca državnih preduzeća je i postao tajkun.

Zoran

21.06.2018 09:24

Nadam se da ce se naci neki pravedan sudija koji ce tebi odrati kozu s ledja, jer si zasluzio.

maja

21.06.2018 09:33

Zasto pise da je firma Miskovicevog sina "navodno" utajila 320 miliona dolara, kada je to samo ono sto je proslo kroz firmu, a zamislite jos ono sto nije???