TAJNI IZVEŠTAJ ZA KOJI SE SAZNALO POSLE 24 GODINE! Krvavi Božić 2000. sprečen u poslednji čas!

Autor: B. B. - E. S. T.

Vesti

07.01.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pakleni plan stranih službi bio da se ukloni jedan opozicioni političar, za to optuži vlast i tako isprovocira haos na ulicama

TAJNI IZVEŠTAJ ZA KOJI SE SAZNALO POSLE 24 GODINE! Krvavi Božić 2000. sprečen u poslednji čas!

Foto: Profimedia Djordje Kojadinovic Afp

Slobodan Milošević, bivši predsednik Srbije i SRJ, zadržao se na vlasti 10 meseci duže nego što je bilo programirano jer su zapadne službe u poslednji čas odustale od krvavog Božića 2000. I to zato što je paklena akcija, kako se to kaže, korumpirana, odnosno naše službe su došle do saznanja šta se sprema.

A evo šta se spremalo...

Tada, početkom januara 2000, dakle deset meseci pre 5. oktobra, koji je kasnije aktiviran kao plan B, stranci su Srbiji spremali krvavi Božić. Suština plana bila je, kako pokazuje izveštaj naše službe, koji nosi datum upravo s početka januara 2000, da se napadne, pa čak i ubije jedan opozicioni lider i za to lažno optuži vlast. To bi potom bilo iskorišćeno da se isprovocira haos na ulicama i nasilno smeni vlast Slobodana Miloševića. Otprilike sve isto kao što se desilo u oktobru iste godine.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Slobodan Milošević

ŠIRENJE PIPAKA

Kao što se može videti iz spomenute službene beleške, akciju su pripremale dve zapadne službe, uz svesrdnu saradnju iznutra. Operacijom su koordinisali iz obaveštajnog centra jedne od tih zapadnih država, koja je do današnjih dana zadržala svoje pipke ovde.

- Namera je bila da se fizički ukloni jedan od političara iz opozicije, ali ne iz prvog ešalona lidera poput Zorana Đinđića, Vuka Draškovića, Vojislava Koštunice, već iz drugog ešalona. Ideja je bila da bude dovoljno poznat i svima prepoznatljiv, a opet da nije u prvim redovima, među desetak najistaknutijih vođa. Kako i zašto su tako birali, mogu da pretpostavim, tek akcija je kompromitovana baš zbog domaćih pomagača. Pošto je napad trebalo da izvede grupa ovdašnjih kriminalaca, naša služba je preko doušnika iz tog kruga ljudi saznala šta se sprema - kaže izvor Republike iz bezbednosnih struktura koji je u to vreme bio uključen u akciju, a posle 5. oktobra sklonio je pomenuti izveštaj službe na sigurno.

Karan: Nekad London, danas Berlin

Ljuban Karan, penzionisani pukovnik KOS, priča za Republiku da je bilo toliko prevrata u svetu da se lako mogu uočiti te planske aktivnosti:

- Ne uspevaju prevrati uvek iz prve. Naprotiv, izvuku se pouke, isprave greške, slabosti i onda prelazi na novi plan i tako dok se ne ostvari cilj. Bio je to slučaj krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih. A svedoci smo da su se neki slični modeli obračunavanja zadržali do danas. Ovde sad opozicija deluje po instrukcijama stranog faktora. Nekada je to bio više uticaj Londona, a danas Berlina. Nedostatak poverenja među građanima pokušavaju da nadomeste drskim aktivnostima, nasiljem, blokiranjem glavnih saobraćajnica da bi se veštački proizvela atmosfera da navodno nema izlaza, osim da se ispune njihovi zahtevi. To, međutim, više ne može da uspe. Narod to vidi, ne podržava.

On dalje objašnjava da je akcija trebalo da bude izvedena tako da sve na prvi pogled izgleda kao nesrećan slučaj, ali da se bukvalno nekoliko sati posle napada plasiraju dokazi koji ne bi ostavili nikakvu sumnju o čemu se, u stvari, radi.

- Sve je bilo isplanirano do tančina. Logistika spremna. Međutim, pripadnici domaćih bezbednosnih službi su provalili ovu šemu. Na kraju, morali su da odustanu, pa se, očigledno, prešlo na plan B, realizovan u septembru i oktobru iste godine - zaključuje naš sagovornik.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Božidar Spasić

Božidar Spasić, bivši operativac DB, potvrđuje za Republiku da je tih godina bilo nekoliko pokušaja da se izvedu državni udari:

- Među njima je i pokušaj prevrata planiran za Božić 2000. Na tome su radile dve strane tajne službe. Sve što kaže vaš sagovornik je tačno, krajnji cilj je bilo optužiti vlast za teror, pa izazvati nerede na ulicama, građanski rat i tako isprovocirati nasilnu smena vlasti.

ISTA POLUGA

To je, kako objašnjava Spasić, poznati metod delovanja službi, od kojeg ni danas, četvrt veka kasnije, pojedini centri nisu odustali.

- Istovremeno, biraju se i simbolični datumi kad će se te akcije izvesti, značajni za narod. To jeste Božić. Nije nepoznato koliko je u tom smislu nama tragičan Vidovdan. Planirali su, dakle, krvavi Božić 2000, ali su provaljeni. Ista poluga obračuna s vlastima održana je do danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Kurt49

08.01.2024 09:32

Da padnes na dupe kad spomenes tog propalog KOSO-ovog i UDBA-skog dinosaurusa Bozu Spasice.Pa daj nadjite nekog vjerodostojnog lika iz tog vremena kome ce puk vjerovati.

Перагеније

08.01.2024 20:14

До 5. октобра 2000. власт је била комуноусташка, са Милошевићем и његовим батинашима на челу. Срушили смо је МИ, НАРОД, по сваку цену. Било нас је милион само у БГ... А изборе смо добили ми - мрзитељи фашизма и комунизма.