NI KOD BABE NEMA VIŠE ZA DŽABE: Unucima sprema BOŽIĆNI ručak tek kada joj uplate NOVAC, a sada je i OVO uradila!

Autor: M.O.

Lifestyle

07.01.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baka koja već 8 godina naplaćuje božićni ručak deci i unucima, podigla je cenu.

NI KOD BABE NEMA VIŠE ZA DŽABE: Unucima sprema BOŽIĆNI ručak tek kada joj uplate NOVAC,  a sada je i OVO uradila!

Foto: facebook/printscreen/Caroline Duddridge

Kerolin Dadridž iz Kardifa, Vels, zamolila je svoje rođake da doprinesu troškovima božićnog ručka po osobi od 2015. godine, nakon smrti supruga. Tokom godina, povećala je cenu, opravdavajući to rastom cena hrane i života.

Kao rezultat toga, njena porodica, koja je i dalje prisutna na božićnom ručku, morala je ove godine platiti više nego ikada ranije.

Ovo nije nova praksa za njih, jer već osam godina doprinose baki. Prošle godine, njeni odrasli sinovi su platili 15 funti za obrok, dok su njene kćerke platile 10 funti, a unuci su takođe doprineli, plaćajući 5 funti za starije i 2 funte za najmlađe.

 

 

Snalažljiva Velšanka primenjuje pravilo da stariji plaćaju više, dok je među decom cena zasnovana na tome ko radi i koliko. Njeni sinovi, koji rade puno radno vreme, plaćaju više od kćerki koje rade skraćeno radno vreme.

- Ove godine sam povećala cenu za devojke za 2 funte zbog optužbi da sam možda seksistička. Iako inače ne obraćam pažnju na javno mišljenje - objasnila je za Bi-Bi-Si razloge povećanja cena.

Zanimljivo je da njena deca i unuci ne donose novac na božićni ručak, jer baka ima svoja pravila. Ova 63-godišnja žena zahteva da novac unapred bude prebačen na njen bankovni račun. Iako je cene povećala, napomenula je da to možda neće pokriti sve "strašne" troškove, ali je utešna činjenica da hrana može biti raspoređena na nekoliko obroka.

Kada je u pitanju hrana, Kerolin tradicionalno sprema bogat švedski sto za Božić, a neki članovi porodice su toliko cenili ideju da su odlučili primeniti je i u svojim porodicama. Iako neki mogu biti iznenađeni ovakvim pristupom, Kerolin je srećna što može provesti praznike s porodicom, baš kao u prošlosti, kada je imala više sredstava, a njeni potomci su srećni jer su zajedno s njom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
MZ

08.01.2024 00:02

Guska ne zaslužuje da joj oko dođe u goste, ne samo za Božić