SKUVAJTE VINO DANAS BAŠ PO OVOM RECEPTU: Cenjeni KUVAR tvrdi da ćete ga OBOŽAVATI iako niste ljubitelj ovog pića!

Autor: M.O.

Lifestyle

07.01.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uživaćete u ovom piću!

SKUVAJTE VINO DANAS BAŠ PO OVOM RECEPTU: Cenjeni KUVAR tvrdi da ćete ga OBOŽAVATI iako niste ljubitelj ovog pića!

Foto: youtube/printscreen/ Domaći Kuhar

Jedan od najpoznatijih kuvara Džejmi Oliver, podelio je sa svetom svoj tajni recept za pripremu kuvanog vina, napitka koji osvaja svojom aromom i ukusom. U nastavku pročitajte kako da i vi pripremite ovo fantastično piće.

Sastojci za savršeno kuvano vino

Da biste napravili kuvano vino po ovom receptu, biće vam potrebno svega nekoliko sastojaka. Pre svega, nabavite 2 mandarine koje će dati posebnu svežinu ovom napitku.

Republika

Foto: youtube/printscreen/ Domaći Kuhar

Kuvano vino po ovom receptu je prava fantazija

Sastojci:

  • 1 limun
  • 1 limeta
  • 200 g šećera
  • 6 karanfilića
  • 1 štapić cimeta
  • 3 lista lovora
  • 1 štapić vanile
  •  malo anisa
  • 2 flaše crnog vina


Priprema kuvanog vina korak po korak

Prvo što treba da uradite jeste da oljuštite mandarine, limun i limetu, te ih iseckate na komadiće. Zatim, u veći lonac stavite šećer i lagano mešajte dok se potpuno ne otopi na srednjoj temperaturi. Dodajte koru citrusa i prelijte sve sokom mandarine. U ovu aromatičnu smesu dodajte štapić cimeta, karanfilić i lovor. Poseban dodatak ovom receptu je štapić vanile koji treba da bude isečen uzdužno i dodat naknadno u lonac.

Nakon toga, prelijte sve vinom tako da prekrije sve sastojke. Kuvajte smesu na laganoj vatri najviše 5 minuta dok se šećer potpuno ne rastopi, čime ćete dobiti gusti sirup - bazu za savršeno ukusno kuvano vino.

Kada je sirup poprimio kremastu strukturu, smanjite vatru i dodajte anis, nakon čega ćete naliti ostatak vina u lonac. Zagrevajte sve lagano oko pet minuta, vodeći računa da smesa ne provri. Nakon toga, samo prelijte kuvano vino u čaše i poslužite.

Ovaj recept garantuje da će vaše kuvano vino imati pun, bogat ukus, uz savršenu ravnotežu začina i voćnih aroma. Uživajte u ovom toplom, alkoholnom napitku koji će vas zagrejati i oduševiti svojim ukusom

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading