LEDENE KOCKE ĆE BITI DUPLO UKUSNIJE AKO IM OVO DODATE: Dva sastojka će toliko POBOLJŠATI već dobar ukus, da će biti prava fantazija!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

07.01.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa ovim kolačem nema greške, ali postoji nešto što može još da poboljša ukus.

LEDENE KOCKE ĆE BITI DUPLO UKUSNIJE AKO IM OVO DODATE: Dva sastojka će toliko POBOLJŠATI već dobar ukus, da će biti prava fantazija!

Foto: Prinstcreen/ YouTube/ Serpica Recepti

Mnogima omiljeni kolač jesu ledene kocke. Mekani biskvit sa kakaom koji je natopljen šećernim sirupom, belim filom i preko čokoladna glazura, je pravo savršenstvo. 

Nema šta da ne volite jer ne postoji ništa što ne može da vam se svidi u ovim sastojcima. Na ovom kolaču su odrasle mnoge generacije i vrlo često se služilo na svečanim trpezama.

Ono što treba napomenuti jeste da može da se napravi i u posnoj varijanti ali je nadaleko poznatija mrsna. 

Republika

Foto: Prinstcreen/ YouTube/ Serpica Recepti

Ledene kocke mogu biti duplo bolje uz dva trika

 

Dva trika koji će vam ovaj ukusan kolač samo poboljšati 

Dodavanje vganilin šećera u fil će ga učiniti mirisnim, a dok pravite glazuru obavezno dodajte mleko jer će to sprečiti da popuca. 

Sastojci:

  • 7 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 3 kašike kakaoa
  • 10 kašika brašna


Za sirup:

 

  • 100 ml vode
  • 2 kašike šećera


Za fil: 

  • 600 ml mleka
  • 8 kašika brašna
  • 100 g + 8 kašika šećera
  • 1 margarin 
  • 2 kesice vanilin šećera 


Za glazuru: 

  • 100 g čokolade 
  • 2 kašike ulja 
  • 1 kašika mleka  

Priprema:

Odvojite žumanca od belenaca, pa kratko mutite belenaca i postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Postepeno dodajte žumanca i nastavite da mutite. Sipajte prosejano brašno sa kakaom i lagano umešajte. Sipajte smesu na pleh koji ste obložili pek papirom, pa poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.

Ostavite da se ohladi u plehu. U mleko dodajte brašno i 8 kašika šećera i vanilin šećer, pa dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

U maragarin koji ste penasto umutili sa šećerom dodajte ohlađeni fil, nemojte obrnuto. Sjedinite mikserom. Preko ohlađene kore sipajte sirup koji ste napravili tako što ste pomešali vodu i šećer, pa ostavili da proključa. Zatim premažite filom i lepo poravnajte. Otopite čokoladu sa mlekom i uljem, pa prelijte preko kolača. Poravnajte i stavite u frižider da se stegne

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading