ALKARAZ SE ZA SVE PITA: Novak gubi prvo mesto?

Autor: P. Z.

Sport

04.01.2024

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji način na koji Đoković ipak može da se izvuče.

ALKARAZ SE ZA SVE PITA: Novak gubi prvo mesto?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trenutno provodi 406. nedelju na vrhu ATP liste, što je rekord koji će iko ikada teško oboriti, pogotovo jer će Srbin do kraja karijere sigurno dodatno popraviti svoju brojku.

Nole je na čelu ATP karavana siguran bar do kraja Australijan opena, što znači da će doći do brojke od 409 nedelja, ali već za dalje ne mora da znači.

Trenutno drugi reket planete, mladi Španac Karlos Alkaraz, drži ključeve povratka na tron u svojim rukama.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Karlos Alkaraz

Naime, ukoliko bi Alkaraz osvojio Australijan open, preuzeo bi vodeće mesto na ATP listi, pa makar Đoković stigao i do finala.

Sa druge strane, isto važi i za Novaka. Ukoliko podigne pehar u Melburnu, ostaje neprikosnoven na prvoj poziciji.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Uoči Australijan opena, razlika izmeđi Đokovića i Alkaraza iznosiće 2.200 poena, s tim što Nole brani titulu i 2.000 bodova, a Karlos nema nikakvo opterećenje, jer prošle sezone nije ni igrao u Melburnu.

Teoretski, posle Australijan opena bi prvi na svetu mogao da bude i Danil Medvedev. Međutim, da bi se to dogodilo mora da se poklopi nekoliko stvari, jer za razliku od Đokovića i Alkaraza, Rus ne drži ništa u svojim rukama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

Dakle, da bi Medvedev postao prvi na svetu nakon Australijan opena, potrebno je da osvoji grend slem turnir u Melburnu, a da Novak i Karlos ne stignu dalje od četvrtfinala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading