SVE VUČIĆEVE SMRTI: Najprljavija igra opozicije protiv šefa države

Autor:

Vesti

18.02.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U najbolesnijoj kampanji dosad predsednika optužuju da je ubio 298 žena, krivili su ga za ubistvo Ivanovića, pa čak i za smrt sopstvenog deteta

SVE VUČIĆEVE SMRTI: Najprljavija igra opozicije protiv šefa države

Foto: printscreen

Nema tragedije ni nesreće koju opozicija neće svaliti na dušu Aleksandru Vučiću. Krivca za svaku smrt pronaći će u predsedniku države. Režiser Janko Baljak, potpisnik serijala "DecenijAVlasti", koji se emituje na televiziji N1, koja je u vlasništvu Dragana Šolaka i koja je naklonjena opoziciji okupljenoj oko Dragana Đilasa, podigao je lestvicu u optužbama.

Reakcije

Milena Popović supruga ubijenog Olivera Ivanovića

Republika

Foto: ST/Đ.KOJADINOVIĆ

Milena Popović

Strašno je to što se nešto tako dešava i što u Srbiji postoji grupacija ljudi koja može i da pomisli da predsednik Aleksandar Vučić ima ikakve veze s Oliverovim ubistvom. Meni je tragično to što se Oliverovo ime pominje uvek onda kada se kreće u neku kampanju protiv Vučića i mnogo me boli što svim tim ljudima koji Vučića krive za Oliverovu smrt nije stalo da se otkrije ko su ubice i naručioci ubistva, već im je samo stalo do toga da za tako strašan zločin okrive predsednika, što nema apsolutno nikakve veze

Miloš Vučević potpredsednik SNS

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Miloš Vučević

Od lažnih optužbi i afera do lažnih istraživanja. To je krug u kom se kreće Ðilasov tim iz snova za pljačkanje naroda i lično bogaćenje. Njihova medijsko-tviteraška mašinerija za kreiranje besramnih laži radiće sada punom snagom jer oni ništa drugo i ne znaju. I kako se datum izbora bude bližio, očekujem sve učestalije napade na predsednika Vučića i "pakovanje" i smeštanje svega i svačega. Predsednik Vučić ima ogromnu podršku naroda i otuda sve veća panika u delu opozicije. Teško da će im to ikada uspeti. Isti taj Vučić, kojeg pokušavaju da slome lažima i blaćenjem onog što mu je najsvetije, nikada im neće dozvoliti da haraju i pljačkaju narod i državu, da njihova mafija šparta po Srbiji, a da im tajkuni i ambasadori sastavljaju Vladu i pišu zakone. Oni su bili i ubice i dželati srpske privrede, zdravstva, obrazovanja... Od Srbije su pravili zemlju iz koje se beži. Sada je neko drugo vreme, ali građani pamte

Vučića u pomenutom dokumentarcu krive za smrt 298 žena koje su žrtve nasilja. Besmislenije i netačnije, kaže Vesna Stanojević, koja je decenije potrošila boreći se za veću zaštitu žena, nije moglo.

1. Na duši 298 žena

U sklopu novog serijala "DecenijAVlasti", koji se emituje na televiziji N1, u vlasništvu Dragana Šolaka, Aleksandar Vučić optužen je za navodno povećan broj slučajeva nasilja nad ženama. Optužuju ga da je kriv za smrt 298 žena. Vesna Stanojević, direktorka Sigurne kuće, ocenjuje kao suludu priču da su jedan čovek ili jedna vlast krivci za ovu vrstu nasilja. Posle iznetih laži u Baljakovom dokumentarcu emitovanom na N1 reagovala je i Ana Brnabić, premijerka, koja je na Tviteru napisala:

Republika

Foto: Printscreen

Sramna kampanja opozicije

- Sram vas bilo. Tonete svakoga dana sve više, a u bezobzirnosti ste došli do toga da žene, žrtve nasilja, politički zloupotrebljavate. Nije strašno što ste toliko očajni, strašno je što ovim relativizujete i zločin i žrtvu. Nikad ništa strašnije nije viđeno u srpskoj politici.

2. Ubio svoje dete

Tabloidi, ali i neki opozicioni prvaci bez stida i srama optužili su Vučića da je ubio svoje dete.

Vučićeva supruga Tamara u aprilu 2014. izgubila je bebu tri dana pred porođaj. Bebino srce prestalo je da kuca. O tragediji koja je pogodila njegovu porodicu Vučić je tokom jednog gostovanja u "Ćirilici" na televiziji Hepi rekao:

- Trudnoća je osam meseci bila u redu, a onda su nakon toga rekli da dete ne diše. Odlučili su da spasu majku, a dete je bilo mrtvo. Trebalo je to dete biti devojčica, trebalo je da se zove Neva. Ja sam je mrtvu držao u rukama. Bila je plava oko glave, verovatno ju je ugušila pupčana vrpca. Tamari je bilo daleko teže nego meni.

3. Smrt bebe i pilota

Sedmoro osoba stradalo je kada se srušio transportni helikopter mi-17 Vojske Srbije. Poginuli su pilot-major Omer Mehić, pilot-kapetan Milovan Karić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar-letač Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović. Helikopter mi-17 se srušio zbog teških vremenskim uslovima 13. marta 2015. pri povratku iz Raške, odakle je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara.

Republika

Foto: Printscreen

Sedmoro osoba stradalo kada se srušio helikopter

Prema ustaljenoj matrici, opozicija je otrovne strele usmerila ka Vučiću, koji je tada bio premijer. Novinari iz opozicionih medija bezbroj puta su pitanjima provocirali pokušavajući da iznude priznaje da je upravo on naredio poletanje helikoptera kobnog dana.

- Nisu me pitali, ali i da jesu, rekao bih im: "Spasite dete" - odgovarao im je Vučić.

4. Likvidacija Olivera Ivanovića

Kliku albanskih političara koji se utrkuju ko će više i jače optužiti Vučića za smrt Olivera Ivanovića zdušno su podržali opozicionari iz Srbije. Gotovo iste reči i napadi stizali su iz Prištine i Beograda. Ivanovićeva udovica Milena Popović godinama već govori da je Vučić bio jedan od retkih koji je pomogao Oliveru dok je bio u kosovskom zatvoru, da su predsednik i njen suprug imali korektnu komunikaciju i da Vučić nema veze s ubistvom Ivanovića. U izjavama koje je davala, Ivanovićeva je zamerala opoziciji onoj koja je pripadala i nastala iz Demokratske stranke da je zaboravila Ivanovića dok je bio u zatvoru da mu nisu pomogli.

Republika

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Oliver Ivanović

Inače, Vučić je tokom posete Kosmetu, u pratnji Oliverove supruge Milene otišao ne mesto gde je upucan Ivanović i zapalio sveću.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. u Kosovskoj Mitrovici dok je ulazio u stranačke prostorije. Na njega je ispaljeno šest hitaca.

5. Blekijeva tragedija

Vladika Grigorije nije propustio priliku da se upiše na listu onih koji Vučića krive za nečiju smrt. Prema episkopu, koji u Nemačkoj, gde službuje, gosti Violu fon Kramon, poznatu po napadima na naš narod i državu, Grigorije je u traktatu Vučiću spočitao smrt novosadskog beskućnika Kristijana Kostića Blekija (61). To što je nesrećnog čoveka ubio 20-godišnji mladić vladika Grigorije vidi kao krivicu države i Vučića.

Republika

Foto: youtube.com/BLEKI NOVI SAD

Kristijan Kostić Bleki

U stilu političkog lešinarenja, Grigorije je pozvao da se ta tragedija iskoristi i posluži za borbu i osvajanje slobode jer država nije pomogla.

6. Misterija Cvijanove smrti

Smrt Vladimira Cvijana, bivšeg generalnog sekretara Predsedništva Srbije tokom mandata Borisa Tadića i nekadašnjeg poslanika SNS, deo opozicije predvođene liderom SSP Draganom Đilasom, uz pomoć medijske mašinerije njegovog starog partnera Dragana Šolaka, takođe je zloupotrebljena za napad na Vučića.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Vladimir Cvijan

Srpski telegraf došao je do nalaza obdukcije iz 2018, u kom piše da je "u vreme umiranja postojalo stanje alkoholisanosti", te da je "smrt nastupila usled utopljenja".

7. Žrtve korone

Šef opozicije Dragan Đilas otišao je toliko daleko da je Vučića okrivio za smrt svih onih koji su stradali od posledica koronavirusa. U otvorenom pismu koje je objavljeno 4. jula 2020. Đilas je decidno tvrdio da je Vučić krivac za zaražene i umrle od koronavirusa. U danu koji je Đilas odabrao da optuži Vučića preminulo je 11 osoba, dok je broj ukupno preminulih od početka pandemije pa do tog dana bio 306.

Republika

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Dragan Đilas

Đilas, kao i njegovi istomišljenici koji Vučića krive za crne koronabilanse, zaboravlja da je upravo njegovim zalaganjem Srbija bila među prvima koja je uspela da nabavi respiratore, da smo među prvima u Evropi dobili vakcine i to od nekoliko proizvođača, tako da su svetski mediji pisali o švedskom stolu s vakcinama kod nas. I danas je Srbija u vrhu država koje su kupile najkvalitetnije i najefikasnije lekove protiv korone. Kao što prećutkuje ove činjenice, Đilas i njegove pristalice prećutkuju i činjenicu da su u toku pandemije u rekordnom roku izgrađene tri KOVID bolnice u Batajnici, Kruševcu i Novom Sadu.

 

Uzimajući u obzir činjenice, bolji potpis ispod dokumentarac sa Šolakove televizije bio bi "Bljak" umesto "Baljak". Bar bi potpisom pogodili istinu koju opozicija godinama ignoriše kada napada Vučića, kada, poput Đilasa, tvrde da je Vučić kriv za smrt svih koji su stradali od korone, pa čak i kada njima naklonjeni mediji puštaju monstruozne tekstove u kojima ga krive za smrt svog deteta...

Bonus video:

Republika

Foto: Srpski telegraf

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 19. februar 2022. godine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Miodrag

18.02.2022 20:06

Za sta sve nece ovog coveka da okrive pa to je strasno. Opozicija bas prljavo igra.

Ana

18.02.2022 20:14

Koliko god opozicija igrala prljavk nikada neće moci da ospore sac rad I rezultate koje je postigao predsednik Vučić.

Neda

18.02.2022 21:11

Opoziciju hvata panika , ne zna šta će sa sobom , onda kreće u napad na uspešnog čoveka Srbije , ali igra pljavo!

Aco

18.02.2022 21:57

Pa na sud Janka Baljaka pa na robiju.Jednostavno.