"NE SAKUPLJAJTE POLITIČKE POENE NA NAŠ RAČUN I NE ZLOUPOTREBLJAVAJTE UBISTVO MALE DANKE"! Oglasio se Nacionalni savet Vlaha i uputio jaku poruku!

Autor:

Vesti

09.04.2024

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saopštenju predsednika Nacionalnog saveta Vlaha Novice Janoševića navodi se da se poslednjih dana, nakon opisa tragičnog događaja od strane policijskih zvaničnika, pojedine političke partije u još jednom pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, stavljaju u navodnu zaštitu Vlaha.

"NE SAKUPLJAJTE POLITIČKE POENE NA NAŠ RAČUN I NE ZLOUPOTREBLJAVAJTE UBISTVO MALE DANKE"! Oglasio se Nacionalni savet Vlaha i uputio jaku poruku!

Foto: Društvene mreže

Nacionalni savet vlaške nacionalne manjine pozvao je danas sve političke činioce da ne zloupotrebljavaju tragediju koja se desila u Boru, ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, i da se ne predstavljaju kao navodni zaštitnici Vlaha.

U saopštenju predsednika Nacionalnog saveta Vlaha Novice Janoševića navodi se da se poslednjih dana, nakon opisa tragičnog događaja od strane policijskih zvaničnika, pojedine političke partije u još jednom pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, stavljaju u navodnu zaštitu Vlaha.

- Postavlja se pitanje kako se sada setiše Vlaha? Nacionalni savet Vlaha ističe da su Vlasi pripadnici policije, tužilaštva, sudskih organa, izvršne vlasti, zakonodavne vlasti, lokalnih samouprava, obrazovnog, zdravstvenog i celokupnog društvenog sistema, te da veruju svojoj državi i nosiocima najviših državnih funkcija. Nacionalni savet Vlaha osuđuje gnusni zločin koji se desio ubistvom male Danke, verujemo da će policija i tužilaštvo profesionalno rasvetliti slučaj, i da će počinioci maksimalno biti kažnjeni - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević uhapšeni su 4. aprila zbog sumnje da su počiinili teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić. Pojedini članovi porodice nesrećne devojčice su Vlasi.

Srđan Janković i Dejan Dragijević su najpre malu Danku udarili automobilom na seoskom putu dok je umakla iz videokruga majke, a potom su onesvešćeno dete ubacili u vozilo, a kasnije i udavili i telo bacili na deponiju. Dva dana kasnije, Dragijević je uz pomoć oca i brata, koji je u međuvremenu preminuo, telo devojčice negde prebacio i niko neće da kaže gde. Danima za telom deteta traga policija.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading