OZBILJAN FINANSIJSKI UDARAC NA RUSIJU: Francuska zamrzla više desetina milijardi evra, na meti i pojedinci!

Autor:

Vesti

20.03.2022

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuske vlasti zamrzle su sredstva Banke Rusije u vrednosti od 22 milijarde evra, kao i račune i imovinu pojedinaca koje su pod sankcijama zapadnih zemalja, izjavio je danas ministar finansija Bruno Le Mer.

OZBILJAN FINANSIJSKI UDARAC NA RUSIJU: Francuska zamrzla više desetina milijardi evra,  na meti i pojedinci!

Foto: Tanjug/AP

- Zamrznuli smo sredstva Ruske Centralne banke u vrednosti od 22 milijarde evra. Zamrznuli smo i sredstva na računima fizičkih lica u francuskim preduzećima u vrednosti od 150 miliona evra - rekao je ministar Le Mer za radio "RTL", prenosi agencija TAS S.

Dodao je da je imovina ukupne vrednosti "pola milijarde evra" u vlasništvu oko 30 Rusa zamrznuta na francuskoj teritoriji.

Takođe je rekao da sankcije Rusiji zbog napada u Ukrajini štete njenoj ekonomiji i predsedniku Vladimiru Putinu, kao i da zabrana uvoza ruske nafte i gasa u Evropsku uniju ostaje opcija za Pariz, prenosi agencija Rojters.

- Da li je potrebno da odmah prestanemo da kupujemo rusku naftu, da prestanemo da uvozimo ruski gas? Predsednik nikada nije isključio ove opcije - poručio je francuski ministar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Zoran

27.03.2022 03:52

Misle to im Husein da opljačkaju ponovo pare a onda resurse.... Putin Car,udri ih medju rogove!!!!

KojadinKoy

01.04.2022 12:36

Zasto Makron nije uzeo dolare kad su mu ,, oduzeli ,, posao sa Australijom???