OGLASIO SE MUP: Evo na šta treba da obratite pažnju ako planirate putovanje za vreme praznika (VIDEO)

Autor:

Vesti

20.04.2024

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MUP savetuje sve putnike da provere važnost svojih pasoša, kao i rok važnosti saobraćajne i vozačke dozvole ukoliko putuju sopstvenim automobilom.

OGLASIO SE MUP: Evo na šta treba da obratite pažnju ako planirate putovanje za vreme praznika (VIDEO)

Foto: Wikipedia

Pred nama su prvomajski i uskršnji praznici, a sa njima i očekivani povećan priliv kako naših, tako i stranih građana na graničnim prelazima. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije izdalo je saopštenje u kome savetuje građane kako da se pripreme za putovanje. Pre svega, pre polaska na put, preporučuje se provera stanja na graničnim prelazima putem internet stranica Ministarstva unutrašnjih poslova i Auto-moto saveza Srbije. Ukoliko je prisutna gužva, savetuje se korišćenje alternativnih graničnih prelaza kako bi se izbeglo čekanje.

- Pre polaska na put proverite stanje na graničnim prelazima na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova i Auto-moto saveza Srbije. Ako je gužva, koristite alternativne granične prelaze - savetuje MUP u svojoj objavi na društvenim mrežama.

 

 

Pored toga, MUP savetuje sve putnike da provere važnost svojih pasoša, kao i rok važnosti saobraćajne i vozačke dozvole ukoliko putuju sopstvenim automobilom. Takođe, važno je proveriti da li je registraciona nalepnica važeća za vreme putovanja. U periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine, pripadnici saobraćajne policije sprovesti će akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine, pa se savetuje dodatni oprez u vožnji. Takođe, važno je proveriti da li postoji neka neplaćena kazna, jer čak i zbog one od 3.000 dinara putnici mogu biti vraćeni sa granice.


Pre nego što se uputite na put, važno je proveriti važnost pasoša i vozačkih dokumenata, kao i stanje registracije vozila. Takođe, putnici treba da budu svesni akcije pojačane kontrole saobraćaja koju će sprovoditi pripadnici saobraćajne policije u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine, sa fokusom na prekoračenje brzine. Osim toga, MUP preporučuje proveru da li postoji neka neplaćena kazna pre polaska na put, kako bi se izbegle neprijatnosti na graničnim prelazima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading