KAKO NASTAVITI PUTOVANJE BEZ PASOŠA? Evo šta treba da uradite ako izgubite ovaj dokument!

Autor:

Vesti

18.04.2024

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko izgubite novac ili platnu karticu, osim što treba da prijavite krađu policiji, važno je da odmah obavestite banku koja vam je izdala karticu.

KAKO NASTAVITI PUTOVANJE BEZ PASOŠA? Evo šta treba da uradite ako izgubite ovaj dokument!

Foto: Tanjug/VLADA DZUVEROVIC

Gubitak dokumenata, naročito pasoša, može biti veoma stresna situacija tokom putovanja. Ukoliko vam se desi da izgubite dokumenta, prva stvar koju treba da uradite jeste da obavestite policiju zemlje u kojoj se nalazite i zatražite potvrdu o gubitku. Ova potvrda će vam biti neophodna kako biste mogli da se vratite u svoju zemlju.

Takođe, obratite se najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu svoje zemlje kako biste dobili putni list koji vam omogućava povratak u zemlju. Važno je napomenuti da se sa putnim listom ne može putovati u druge zemlje, već samo vratiti u zemlju prebivališta.


Kako postupiti u slučaju gubitka novca ili platne kartice?

Ukoliko izgubite novac ili platnu karticu, osim što treba da prijavite krađu policiji, važno je da odmah obavestite banku koja vam je izdala karticu. U situaciji kada ostanete bez novčanih sredstava, postoji mogućnost da vam prijatelji ili porodica uplate novac na račun diplomatsko-konzularnog predstavništva, koje će vam zatim isplatiti novac na ruke.

Porodica ili prijatelji mogu kontaktirati Ministarstvo spoljnih poslova u Beogradu kako bi dobili precizne informacije o tome kako da vam dostave novac.


Ukoliko se nađete u ovakvoj situaciji, važno je da ostanete smireni i da postupite prema navedenim koracima kako biste uspešno rešili problem i nastavili svoje putovanje ili se vratili kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading