KAKO SE KREĆE CENA PRASIĆA PRED PRAZNIKE: Evo u kom kraju su najjeftiniji!

Autor:

Vesti

18.04.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom druge sedmice aprila, na pijaci žive stoke u Požarevcu nije bilo značajnijih promena u pogledu ponude, tražnje i cena teladi i ostalih kategorija.

KAKO SE KREĆE CENA PRASIĆA PRED PRAZNIKE: Evo u kom kraju su najjeftiniji!

Foto: shutterstock

Prema informacijama koje je preneo STIPS, otkupna cena teladi simentalske rase težine do 160 kilograma bila je viša u klanicama na području mačvanskog regiona. Konkretno, telad su najčešće otkupljivana za 820 din/kg, što predstavlja značajan porast u odnosu na prethodni period.

Braničevski region: Pad otkupne cene krava simentalske rase

U klanicama na području braničevskog regiona, otkupna cena krava za klanje simentalske rase je zabeležila pad, sa dominirajućim iznosom od 220 din/kg. Ovo je značajan podatak koji ukazuje na promene u ovoj oblasti.

Promene na pijaci žive stoke u Požarevcu

Tokom druge sedmice aprila, na pijaci žive stoke u Požarevcu nije bilo značajnijih promena u pogledu ponude, tražnje i cena teladi i ostalih kategorija. Ovo ukazuje na stabilnost tržišta u ovom periodu.

Stočna pijaca u Kraljevu

Na stočnoj pijaci u Kraljevu, telad simentalske rase težine do 160 kilograma mogla su se pazariti po ceni od 820 din/kg, dok je dominantna cena tovnih bikova telesne mase od 500 kilograma iznosila 365 din/kg. Takođe, kod krava za klanje simentalske rase je dominirao iznos od 250 din/kg, a priplodnih junica 200.000 dinara po grlu. Ovi podaci pružaju uvid u aktuelne cene na ovoj pijaci.

Otkupna cena prasadi u Jablaničkom regionu

U klanicama na području jablaničkog regiona, otkupna cena prasadi težine od 16 do 25 kilograma bila je viša u odnosu na prethodni period, sa dominirajućim iznosom od 520 din/kg. Ovo je značajan porast koji utiče na tržište u ovoj oblasti.

Promene cena prasadi na pijacama u Čačku

Na pijacama u Čačku, prasići težine do 15 kilograma prodavali su se najčeće za 570 din/kg, dok su za one od 16 do 25 kilograma odgajivači dobijali 550 din/kg. Ovi podaci ukazuju na specifičnosti cena u zavisnosti od težine prasadi.

Stočna pijaca u Obrenovcu

Iako su pojedini prodavci pokušavali da prasad težine do 15 kilograma prodaju po ceni od čak 700 din/kg na stočnoj pijaci u Obrenovcu, prodaja se ipak najčešće odvijala za 650 din/kg. Ovi podaci pružaju uvid u tržište prasadi u ovoj oblasti.

Otkupna cena jagnjadi u Pirotu

Na pijaci žive stoke u Pirotu, dominantna cena jagnjadi dostigla je iznos od čak 600 din/kg, što predstavlja značajan podatak o cenama ovih životinja u ovoj oblasti.

Promene cena jagnjadi u klanicama pirotskog regiona

U klanicama pirotskog regiona, otkupna cena jagnjadi bila je niža u odnosu na prethodni period, sa dominirajućim iznosom od 500 din/kg. Ovo ukazuje na promene u tržištu jagnjadi u ovoj oblasti.

Otkupna cena ovaca u braničevskom regionu

Klaničari sa područja braničevskog regiona protekle nedelje su po višim cenama otkupljivali ovce, najčešće za 220 din/kg, dok je cena ovnova za priplod iznosila malo više od 29.000 dinara po grlu. Ovi podaci pružaju uvid u tržište ovaca i ovnova u ovoj oblasti.

Promene cena jagnjadi i ovaca u podrinjskom regionu

U klanicama na području podrinjskog regiona došlo je do pada cene jagnjadi na 570 din/kg i ovaca na 210 din/kg. Ovi podaci ukazuju na promene cena na ovom tržištu.

Ove informacije pružaju uvid u trenutno stanje na tržištu teladi, prasadi, jagnjadi i ovaca u različitim regionima, ističući značajne promene u cenama koje utiču na stočarsku industriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading