Reper kreće sa izbornom kampanjom - Kanje Vest odredio grad iz kog počinje osvajanja birača

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.07.2020

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je pre dve nedelje najavio kandidaturu za predsednika SAD, poznati reper Kanje Vest će danas u Južnoj Karolini održati prvi predizborni skup.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kanje Vest

Nakon što je pre dve nedelje najavio kandidaturu za predsednika SAD, poznati reper Kanje Vest će danas u Južnoj Karolini održati prvi predizborni skup.

Najavljeni dogadaj biće održan u severnom delu Čarlstona, a dogadaju mogu prisustvovati samo odabrani gosti, javlja ABC Njuz.


Prema kopiji pozivnice u posedu te TV stanice, svi gosti će morati da potpišu Kovid-19 obrazac, drže fizičku distancu i nose zaštitne maske.

Ranije danas Vest je objavio da traži prikupljanje potpisa kako bi se pojavio na izbornom listiću u Južnoj Karolini.

Već je potvrđeno da će se pojaviti na listiću u državi Oklahoma jer je uplatio 35.000 dolara kako bi se kandidirao kao nezavisni kandidat. On je jedan od trojice nezavisnih kandidata, pored Džade Simonsa i Broka Pirsa.

Ostaje nejasno kako će se poznati repere, čiju imovinu Forbs procenjuje na milijardu dolara, kandidovati u Južnoj Karolini s obzirom da je krajnji rok za podnošenje potpisa bio 15. jul, a ta država ne dozvoljava prijavljivanje kandidata.

Vreme mu ističe u mnogim državama. Za pobedu mu je potrebno 270 izbornih glasova, a medu državama je ostalo samo 306 izbornih glasova, plus Vašington, D.C., gde rokovi za podnošenje zahteva još nisu prošli, navodi ABC Njuz.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading