Poplave odnele 3 života u Rusiji: Putin pravo iz Osake došao u uništeno područje

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.06.2019

21:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom poplave u Irkutskoj oblasti poginule su tri osobe, izjavio je danas službenik Ministarstva za vanredne situacije. Povređena je 351 osoba, uključujući 33 dece. Tri osobe su izgubile život, uključujući i jedno dete", rekao je zvaničnik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin je posle boravka u japanskom gradu Osaki, gde je održan samit G20, šef države kasno uveče doleteo u region koji je stradao od stihije izazvane obilnim padavinama.

Putin je izjavio je da je potrebno što je moguće pre napraviti plan za obnavljanje kuća u poplavljenoj Irkutskoj oblasti, kako stanovnici tog kraja zimu ne bi dočekali u šatorima.

Ruski predsednik je dodao da je u saniranje posledica poplava neophodno uključiti Federalnu antimonopolsku službu i Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije, preuzeti kontrolu nad cenama robe i ne dozvoliti da neko zloupotrebi ljudsku nesreću.

- Potrebno je ne samo da novac stigne u region, nego i da stigne do svake porodice - rekao je Putin tokom savetovanja u gradu Bratsku, jednom od poplavljenih mesta.

Poplavljena zona obuhvata 31 naselje. Zbog obilnih padavina i podizanja nivoa reka potopljeno je više od 3.700 kuća, u kojima živi više od 9.000 ljudi. U poplavama je, prema poslednjim podacima, poginulo petoro ljudi.

- Preventivno je isključena električna energija u četiri oblasti koje naseljava više od 11.000 ljudi - rekao je ministar za vanredne situacije Evgenije Ziničev.

Prema njegovim rečima, u centrima za privremeni smeštaj stanovništvu se ukazuje sva neophodna pomoć.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading