Analiziraju se crne kutije ruskog aviona koji je izgoreo: Evo koliko informacija može da se izvuče

Autor: Tanjug, Republika

Svet

07.05.2019

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potrebno je nedelju dana kako bi se analizirale crne kutije aviona Suhoj Superdžet, u kojem je, posle požara koji je buknuo u letelici prlikom prinudnog sletanja na aerodrom Šeremjetjevo poginula 41 osoba, rekao je za medije neimenovan izvor iz avio industrije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Avion u plamenu na aerodromu Šeremjetjevo

- Informacije iz obe kutije dostupne su za dekodiranje, što će potrajati nekoliko dana, ali će analiza i poređenje podataka zahtevati oko nedelju dana, nakon čega će biti moguće napraviti neke preliminarne zaključke - rekao je izvor.

Iz Međunarodnog odbora za vazduhoplovstvo objasnili su da je snimak leta iz crne kutije ozbiljno oštećen u požaru, dok je snimak zvuka srećom u dobrom stanju.

Kako se navodi, istraga proučava akcije koje je preduzelo osoblje aviona kao i rad zaposlenih na aerodromu.

Putnički avon Suhoj Superdžet 100 kompanije Aeroflot sa 78 putnika i članova posade leteo je od Moskve ka Murmansku, ali se zbog tehničkih problema posle 28 minuta leta zapalio u pokušaju prinudnog sletanja na Šeremetjevo. 

Kako se navodi, za odluku o prinudnom sletanju postojali su ozbiljni razlozi, među kojima se ističu potpuni pad sistema, oslabljena mogućnost kontrole letelice ili potpuno odsustvo komunikacije.

Zvaničnici su ranije kao mogući glavni uzrok nesreće istakli udar groma u avion koji je doveo do pada sistema.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading