Veleobrt! Sad i Džolijeva spremna da uđe u politiku: Mrziteljka Srba ruši Trampa?!

Autor:

Svet

28.12.2018

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holivudska zvezda Anđelina Džoli (43), poznata po svom više nego mrzilačkom stavu prema svemu srpskom, nameračila se na to da postane prva žena predsednik SAD i sa trona skine aktuelnog lidera Donalda Trampa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Anđelina Džoli

Takve spekulacije raspirile su najnovije višesmislene izjave glumice koja je u svom rediteljskom prvencu po imenu "U zemlji krvi i meda" Srbe predstavila kao notorne zločince, jedine odgovorne za monstruozna silovanja žena u BiH. Ona je, naime, u intervjuu za britansku televiziju BBC saopštila da razmišlja o zvaničnom ulasku u Demokratsku partiju SAD, a nakon što je mnogo puta dosad podržavala neke od najznačajnijih predstavnika te partije, pa i Bila i Hilari Klinton.

- Da ste me pitali pre 20 godina o ulasku u politiku, ja bih se nasmejala. Uvek kažem da ću ući tamo gde sam potrebna... Ne znam da li sam sposobna za politiku, ali sam isto tako jednom prilikom rekla da ne znam da li imam kostura u ormaru - rekla je Džolijeva i misterioznim komentarom raspirila medijske napise širom planete.

Demokrate spremaju puč 2019?

Nensi Pelosi, trenutno najljuća protivnica Donalda Trampa iz opozicionog tabora demokratske stranke, koja predsedava demokratama u Kongresu i danima blokira to telo ne dozvoljavajući usvajanje budžeta za izgradnju zida prema Meksiku, mogla bi da svrgne predsednika već tokom 2019, godinu dana pre zvaničnih izbora.

- Prema ustavu, Pelosijeva je treća u redu da sedne na čelo države ukoliko se potpredsedničko mesto, na kojem se trenutno nalazi Majk Pens uprazni, a odatle je put za svrgavanje Trampa mnogo lakši - prenosi mediji.

Ipak, sve i da Pelosijeva dospe na potpredsedničko mesto, šanse da Tramp siđe s vlasti pre isteka mandata zbog eventualnog impičmenta su oko 25 odsto.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Takođe, kada ju je voditelj upitao da li će se uskoro naći na listi od 30 do 40 demokrata koji se kandiduju za unutarstranačku predsedničku nominaciju, ona nije to negirala, već je samo odgovorila sa: "Hvala".

POTPIS UPADLJIV

Ovo je rekla o svom filmu u kom je ocrnila Srbe: "Što sam više čitala o bivšoj Jugoslaviji, to me je priča više pogađala. Imala sam 17 godina kada je sukob počeo i nisam bila ni svesna koliko ne znam. Bio je to rat moje generacije i pisanje scenarija za film je bio moj način učenja o ratu. Takođe, počela sam da sama sebi postavljam pitanja na koja nemam odgovor - kako čovek može da bude tako primitivan i da primenjuje silu prema ženama? Pitala sam se i kako je Međunarodna zajednica mogla da okrene leđa i da pusti da se zločini dešavaju i da se počinioci ne kažnjavaju? Čak i sad, kad promovišem film, brinem da nisam dobro uradila posao i dovoljno pokazala patnju bosanskog naroda"

 

 

Da ste me pitali pre 20 godina o ulasku u politiku, ja bih se nasmejala, bila je misteriozna glumica

- Sada sam već u mogućnosti da radim sa vladama i vojskama, tako da sam na veoma zanimljivoj poziciji, odakle mogu mnogo da uradim - dodala je Džolijeva, koja je, podsetimo, specijalni izaslanik Agencije za izbeglice Ujedinjenih nacija (UN), zbog čega se sastajala sa nekim od najvažnijih igrača na svetskoj političkoj sceni, uključujući i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga početkom 2018.

Predstavljeni kao monstrumi

- prvi film koji je režirala i za koji je napisala scenario Anđelina je iskoristila za prljavu kampanju protiv Srbije

- u njemu je Srbe predstavila kao ratne zločince koji siluju i ubijaju muslimanske žene

- brojni kritičari, dobro upoznati sa dešavanjima tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, primetili su da u njenom filmu nije prikazana nijedna srpska žrtva i da je ceo koncept pristrasan

- na projekciji u Moskvi film je prekinut uz skandiranje "Stop ubijanju Srba", "Zaustavite laži" i "Srbi su naša braća"

- Emir Kusturica ocenio je rad Džolijeve kao holivudsku propagandu

- na beogradskoj premijeri bilo je svega 12 ljudi

Mnogi veruju kako bi Trampovi stavovi prema ženama, zbog kojih je mnogo kritikovan, mogli da budu jedan od razloga da mu Džolijeva, borac za prava pripadnica nežnijeg pola, izađe na crtu za dve godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading