Bolesno! Muškarac (46) obljubio dve maloletnice, štićenice doma za decu bez roditeljskog staranja

Autor:

Svet

22.11.2019

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan L. (44) iz Banjaluke uhapšen je i pritvoren zbog sumnje da je obljubio dve maloletnice, starosti 14 i po i 15 i po godina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Njemu je Okružni sud u Banjaluci odredio jednomesečni pritvor zbog krivičnih dela obljuba nad detetom mlađim od 15 godina u sticaju sa krivičnim delom polna zloupotreba deteta starijeg od petnaest godina.

Kako je potvrđeno medijima, Dragan je uhapšen nakon što je vaspitač Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" prijavio da se štićenica nije na vreme vratila u Dom, zbog čega su se odmah dali u potragu za devojčicom.

Ona je brzom intervencijom vaspitača i policije pronađena u stanu sa uhapšenim muškarcem, u kojem je bila još jedna maloletna devojčica.

Vladimir Kajkut, direktor Doma "Rada Vranješević", rekao je da se u ponedeljak devojčica iz škole nije na vreme vratila te su odmah alarmirali i policiju, koja je zajedno sa vaspitačem locirala devojčicu u stanu sa nepoznatom muškom osobom.

Istakao je da je Dom otvorenog tipa, a kada dete malo zakasni, vaspitači ga potraže i uglavnom pronađu u okolini, ali pošto devojčice nije bilo više od sat vremena, alarmirali su policiju.

– Mi smo policiji, sa kojom imamo izuzetno dobru saradnju, dali izjave na okolnosti da smo devojčicu tražili nakon što se nije vratila. Prethodno je s njom u društvu bila još jedna naša štićenica, koja se uredno vratila i dala nam važne informacije koje su policiji i našem vaspitaču poslužile da lociraju devojčicu u jednom stanu gde je bila sa nama nepoznatim muškarcem – rekao je Kajkut.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ističe da su odmah sutradan pisanim putem obavestili staratelje, odnosno Centar za socijalni rad, odakle dolazi štićenica, te odmah izrekli i meru prelaska djevojčice u drugu vaspitnu grupu, koja je 24 časa pod nadzorom vaspitača, a u kojoj ranije nije bila, jer sa njom nisu imali probleme.

– Devojčica je sada pod zaštitom i stalnim nadzorom Doma. Odmah su obavljeni i zdravstveni pregledi. Policija dalje vodi istragu i mi ćemo s njima, kao i do sada, sarađivati kad god bude potrebno. Koliko sam upoznat, to nama nepoznata muška osoba je uhapšena i pritvorena – rekao je Kajkut.

Kako je danas saopšteno iz Okružnog suda u Banjaluci, osumnjičenom D.L. određen je pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela obljuba nad detetom mlađim od 15 godina u sticaju sa krivičnim delom polna zloupotreba deteta starijeg od 15 godina.

– Pritvor osumnjičenom određen je zbog bojazni da će uticati na svedoke te sakriti i uništiti dokaze – saopšteno je iz Suda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading