Milo uveren: Politička konkurencija ne može da me smeni

Autor: Tanjug

Svet

19.04.2019

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Triput sam se povlačio, svojom voljom, nakon pobeda i ne mislim da iko može da me sruši od političke konkurencije", kazao je predsednik Crne Gore Milo Đukanovi u intervju za BBC na srpskom.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

On je naveo da crnogorska opozicija još nije shvatila da su neka pitanja "trajno skinuta" sa dnevnog reda, ukazujući u prvom redu obnovu državne nezavisnosti i evroatlanske integracije, kao i članstvo Crne Gore u NATO.

Ideje o "ustavnim preformulacijama" Crne Gore u državu srpskog i crnogorskog naroda ili otpor crnogorskom jeziku, Đukanovic ocenjuje kao "retrogradne ideje koje pokušavaju da ugroze temeljno opredeljenje da gradimo građansku državu, multietnicko društvo."

- Zato se u našem Ustavu Crna Gora ne definiše kao država Crnogoraca, logicno ni bilo koje druge nacionalne grupacije, nego kao država svih njenih gradana - i to smatram našom najvrednijom tekovinom - zaključio je predsednik Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading