"Nisam opterećen, ali naravno da razmišljam o prvom mestu!"

Autor:

Sport

13.12.2019

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski teniser Danil Medvedev priznao je da bi želeo da se nađe na prvom mestu ATP liste, ali je istakao i da se ne opterećuje time.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Danil Mdvedev

Mladi ruski teniser je pažnju na sebe skrenuo pošto je odigrao šest uzastopnih finala u drugom delu sezone.

- Posle takve godine, očekivanja su još veća za 2020. Ali moram da ostanem svestan svega što se događa i idem meč po meč- rekao je mladi Rus.

Medevedev je minule sezone osvojio četiri titule, a godinu će završiti na petom mestu. Zbog svega što je uradio, mnogi su u njemu videli budućeg najboljeg tenisera sveta.

- Razmišljam o prvom mestu na svetu od kada sam imao šest godina, ali to nije nešto čime sam opsednut. Naravno, kada igrate toliko turnira i naporno radite, želite da budete na najboljoj mogućoj poziciji. Ipak, ako u 40. godini moj najbolji renking bude druga pozicija, ne verujem da će to značajno uticati na moj život- rekao je Medvedev.

Upitan je peti teniser sveta i šta misli o zabrani ruskim sportistima da učestvuju na najvećim takmičenjima u naredne četiri godine.

- Da budem iskren, teško mi je da pričam o tome jer živim u Monaku, a nas tenisere vrlo često testiraju. Ne znam šta će da se dogodi, jer ja nemam veze sa svim što se događalo u Rusiji. Nadam se da ću igrati na Olimpijskim igrama- rekao je Medvedev.

Medvedev je 2019. godinu završio sa 59 pobeda, više od bilo kog drugog igrača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading