(VIDEO) VENUS SRUŠILA KVITOVU, ANDERSON SENZACIONALNI POLUFINALISTA!

Autor:

Sport

06.09.2017

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad nema mlađe sestre Serene, onda Venus preuzima glavnu reč! Ona je u pravom derbiju US Opena u ženskoj konkurenciji savladala Petru Kvitovu. Kod muškaraca je Kevin Anderson napravio najveći uspeh u karijeri plasman u polufinale turnira.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Venus Vilijams igra sjajan tenis u 38. godini

Može se reći da je meč Vilijamsove i Kvitove bio finale pre finala. Igrale su atomski tenis sa mnogo sjajnih poena na opšte zadovoljstvo publike na „Artur Ešu“ koja je prisustvovala možda i najboljem meču u ženskom singlu u dosadašnjem toku turnira.

U početnom setu, Čehinja je vodila sa 3:1, ali tada se probudila Venus i vezala pet gemova za 6:3.

U drugom je Kvitova povela sa 3:0 kada je usledila kraća pauza zbog navlačenja krova na stadionu, jer je počela kiša. Prednost jednog brejka je održala do kraja pa je rezultatom 6:3 stigla do izjednačenja.

Kao što je i običaj u njihovim mečevima, najbolje je usledilo na kraju. I ponovo je Kvitova krenula bolje, napravila brejk, povela sa 3:1, ali je opet stala i Venus je načinila preokret. Stigla je do 3:3, a onda se igralo gem za gem, sve do taj- brejka u kojem je Venus bila snažnija, preciznija, ubitačnija. Dobila ga je sa 7:2, a meč je ukupno trajao 154 minuta.

Ona će u polufinalu igrati protiv sunarodnice Sloun Stivens koja je posle velike muke uspela da pobedi Letonku Anastasiju Sevastovu sa 2:1 u setovima 6:3, 3:6, 7:6.

Kod muškaraca je Kevin Anderson napravio najveći uspeh u karijeri plasmanom u polufinale jednog Gren-slem turnira. On je posle velike borbe izbacio domaćeg tenisera Sema Kverija pobedom od 3:1 u setovima - 7:6, 6:7, 6:3, 7:6.

Meč se odužio i završio tek oko dva časa posle ponoći po njujorškom vremenu, ali svi koji su ostali na stadionu imali su šta da vide, fantastičnu borbu dvojice vrhunskih servera. Odlučile su nijanse, pa će se Anderson za plasman u finale boriti sa Špancem Pablom Karenjom Bustom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading