Žeravica i Divac kandidati za Kuću slavnih

Autor:

Sport

22.12.2017

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni srpski košarkaši Ranko Žeravica i Vlade Divac ponovo su kandidati za ulazak u Kuću slavnih za 2018. godinu.

Divac je nekada igrao za Sakramento Kingse

Žeravica i Divac se nalaze na spisku internacionalaca za mesto u Kući slavnih u Springfildu. 

Žeravica je preminuo pre nešto više od dve godine. On je trenerskim poslom počeo da se bavi početkom pedesetih godina prošlog veka. Do 1966. godine radio je kao trener muških i ženskih selekcija u beogradskom Radničkom, a sa uspehom je vodio i mušku košarkašku reprezentaciju naše zemlje. Trenirao je Partizan, Barselonu, Pulu, Crvenu zvezdu, Saragosu, Napoli, Jugoplastiku, Juvekazertu i Saragosu.

Divac (49) je trenutno funkcioner Sakramento Kingsa. On je igrao za Slogu, Partizan, Crvenu zvezdu, LA Lejkerse, Šarlot i Sakramento. Najveće uspehe u NBA ligi ostvario je sa Kingsima. Osvojio je veliki broj medalja za našu zemlju na evropskim i svetskim šampionatima.

Pored njih na spisku internacionalaca nominovani su i Dino Rađa, Toni Kukoč, Tal Brodi, Džeki Kazalon, Alfonso Ford, Semen Kalipski, Vladimir Kondrašin, Markos Leite, Aldo Osola, Amari Pasos, Dan Peterson, Manuel Sainc i Togo Soares.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading