Jokić JURIO ISTORIJU, PA OPET IZGUBIO od Sakramenta, Vučević ODRŽAO ČAS Pokuševskom, BAKSI POSTIGLI NAJVIŠE TROJKI IKADA!

Autor:

Sport

30.12.2020

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roler-koster zvani NBA nastavlja da se vijuga, pa je minula noć još jednom obilovala uzbuđenjem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Denver Nagetsi opet su poraženi od Sakramenta

Najzanimljiviji za našu publiku bio je "okršaj Orlova" između Jokića i Bjelice, gde su Sakramento Kingsi uprkos još jednoj spektakularnoj partiji "Džokera" drugi put od početka sezone savladali Nagetse rezultatom 125:115.

Jokić je nastavio da ređa tripl-dablove od starta sezone, pa je sada sa svojim 44. prestigao Feta Livera na 9. poziciji u istoriji NBA.

Sjajni Srbin faktički je imao kvadrupl-dabl, pošto je pored 26 poena, 11 skokova i 12 asistencija imao i 10 izgubljenih lopti, što je možda i bio jedan od razloga za poraz.

Prve tri deonice bile su izjednačene, smenjivali su se timovi u vođstvu, ali je onda došla četvrta četvrtina i Tajris Halibarton.

Ukoliko ovo ime ne zvuči poznato, to je zato što je on bio 12. pik na ovogodišnjem draftu, a ako je suditi po ranim rezultatima, Kingsi su ga "ukrali" pred nosevima 11 drugih timova.

Ovaj ultra-talentovani bek postigao osam od 13 poena Kingsa u završnici, čime je Jokiću upropastio veče i bacio Nagetse na svega 1-3 u Zapadnoj Konferenciji.

Kingsi, sa druge strane, su se popeli na 3-1, pa deluje kao da bi između ova dva tima mogao da se razvije pravi rivalitet, posebno kada se uzme u obzir da igraju seriju od četiri utakmice u regularnoj sezoni.  

Jokićem prvi pomoćnik bio je Majkl Porter Džunior sa 30 poena i deset skokova, dok je u Sakramentu najbolji bio Foks sa 24 poena i devet asistencija. Nemanja Bjelića završio je susret sa 12 poena i pet skokova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Porter Džunior pratio je Jokića sa 30 poena i deset skokova

Drugi Srbin koji se sinoć zaigrao bio je Aleksej Pokuševski, ali posle lekcije koju im je održao Orlando, bolje da je ostao kod kuće.

Nikola Vučević potpuno se razgoropadio protiv mladog i neugranog tima OKC-a, pa je na putu ka pobedi imao gotovo "Jokićevski" učinak sa 28 poena, deset skokova i pet asistencija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Vučević održao je košarkaški čas OKC-u i Pokuševskom

Orlando je Oklahomu pobedio 118:107, čime je prvi put još od 2009. godine startovao sezonu savršeno sa 4-0.

Uprkos očajnoj partiji celog tima, Pokuševski je pokazao da će biti pravi "lepak" od igrača, pošto je popunjavao sve rupe osim košgeterske na putu ka 2 poena, šest skokova, dve blokade i jednoj ukradenoj lopti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Orlando Medžik - Oklahoma siti Tander

Susret između Milvokija i njihovog "dželata" iz prošlo-sezonskog plejofa, Majamija, završen je demoliranjem Hita od strane Baksa na putu ka obaranju rekorda za najviše trojki postignutih na jednoj utakmici.

Janis je možda bio jedini koji nije pogodio trojku iz svog tima, ali su zato njegovi saigrači ubacili 47 njih i dokazali da će ove sezone sa Hitom moći da se ravnopravno bore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Janis jedini nije postigao trojku za Bakse

Već posle prve četvrtine su imali +20, na poluvremenu je bilo 83:51, a prednost je nastavila da raste i u trećoj i četvrtoj četvrtini.

Džru Holidej je ubacio šest trojki, pet je imao Donte Divinćenco, četiri je dodao Midlton, tri je imao Bruk Lopez, po dve Forbs, Augustin i Nvora, a jednu Meril, Konoton, Vilson, Tanasis Adetokumbo i Portis.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Baksi su oborili NBA rekord sa 47 datih trojki!

Midlton i Holidej su sa po 25, odnosno 24 predvodili "masakra u Majamiju", dok je u timu Majamija Tajler Hirou uspeo da ubaci 23 poena. Goran Dragić je ostvario učinak od dva poena i jedne asistencije za 10 minuta na parketu.

 

Evo i rezultata sa preostalih utakmica na sinoćnom programu:

Nju Jork - Klivlend 95:86

Golden Stejt - Detroit 116:106

Boston - Indijana 116:111

Toronto - Filadelfija  93:100

Čikago - Vašington 115:107

Nju Orlins - Finiks 86:111

Minesota - Los Anđeles Klipers 101:124

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading