Mijailović progovorio o pomoći države i "poštovanju" među "večitim"!

Autor:

Sport

21.10.2019

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je govorio o dugovima, platama, i trenutnoj situaciji u taboru crno-belih. Mnogi se pitaju "odakle Partizanu novac" i to objašnjavaju pomoću države, dok Mijailović ističe da Partizanu država ne daje kompletan budžet, ali da mu značajno pomaže. On se osvrnuo i na rivalstvo sa Zvezdom i najavio derbi koji se igra u novembru.

RepublikaFoto: Starsport
Predsednik KK Partizan

Crno-beli su napravili niz u Evrokupu od 3-0, u ABA ligi imaju 2-1 i imaju samo jedan poraz u sezoni u kojoj su već uzeli trofej ABA Superkupa.

- Nikada se neće izmeriti kome država više pomaže. Sve zavisi od situacije i stanja u kom se klubovi nalaze. Priča se da nam država daje kompletan budžet, što nije tačno. Tačno je da nam pomaže, a ta pomoć nekad iznosi 20, 30, pa i 50 odsto godišnjeg budžeta. I tako je u svim klubovima- rekao je Mijailović za "Informer".

RepublikaFoto: KK Partizan

Postavlja se pitanje, zbog čega onda stalno postoji sukob vodećih ljudi dva naša najveća kluba?

- Mi nemamo neke posebne odnose, ali bi trebalo da imamo uzajamno poštovanje. To bi trebalo da bude obostrano, a ne može jednostrano. Nekada je teško dogovoriti se sa nekim ko ne drži do reči. U novembru je derbi, pa ćemo tada videti kakve odnose imamo. Vreme će pokazati. Mi ćemo se boriti za naš klub i nećemo dozvoliti da ga bilo ko gazi- rekao je Mijailović.

Cilj Partizana je da se vrati u Evroligu dogodine, a to može ili kroz Evrokup ili kroz ABA ligu.

- To nam je cilj. Želimo da budemo prvi, a naruku nam ide što naš večiti rival igra Evroligu, pa se troši na dva fronta. Pritom, verujem da imamo kvalitet i velike šanse da se preko Evrokupa vratimo u elitu, ako stignemo do finala- istakao je predsednik Partizana za "Informer".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading