Ko gubi, ima pravo da se ljuti: Budućnost traži poništavanje finalne serije ABA lige!

Autor:

Sport

24.04.2019

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški klub Budućnost iz Podgorice zatražio je da se poništi finalna serija plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde i saopštio da će o svim dešavanjima obavestiti Evroligu.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Budućnosti

- Snimci pre početka i tokom poslednje finalne utakmice, koji su obišli region, jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK Budućnost, nisu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice. KK Budućnost obratiće se Skupštini, tj. klubovima koji su članovi i vlasnici ABA lige sa jasnim zahtevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kluba.

Takođe, zahtevaće i da se do početka nove sezone usvoje nove propozicije ABA lige sa drastičnim kaznama za sve klubove "koji na svojim utakmicama dozvole i delić onoga što je Crvena zvezda na poslednjoj utakmici priredila sportskom rivalu Budućnosti.


- Nova pravila takmičenja bi morala eliminisati situacije u kojima igrači tokom utakmice, umesto o vrhunskim sportskim rezultatima, razmišljaju o svojoj ličnoj bezbednosti. Kako je na toj utakmici, između ostalog, eskaliralo rasističko i nacionalističko navijanje domaćih navijača, dužni smo da o svim detaljima cele finalne serije obavestimo i Evroligu.

Kako ističu, jedini cilj ovakvog postupanja je da se ABA liga kao regionalno takmičenja sačuva i da i ponovo bude primer svim predstavnicima sportova u regionu koji pokušavaju da formiraju regionalne lige.

Dodaje se i da su predstavnici ABA lige, sudije i delegat u potpunosti podlegli pritisku navijača i rukovodstva Crvene zvezde i da su oni, jednako kao i igrači i stručni štab Budućnosti, bili uplašeni za bezbednost.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading