ČUVENI SRPSKI KARDIOHIRURG OTVORIO DUŠU ZA SRPSKI TELEGRAF: Doktor Miljko Ristić otkrio tajne srpskih fudbalera

Autor: KATARINA MARTIĆ, ANA VUŠOVIĆ MARKOVIĆ

Sport

31.05.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio sam iznenađen kada sam dobio poziv od lekara Fudbalske reprezentacije Srbije koji mi je rekao da moramo da obavimo preglede u Staroj Pazovi.

RepublikaFoto: Republika
Miljko Ristić otkrio tajne srpskih fudbalera

Nečuveno! Kapiten Aleksandar Kolarov je iz Stare Pazove, pa verovatno njemu tako odgovara. Naravno, odbio sam jer aparat od 200.000 evra ne smemo da prenosimo, da ga truckamo po ulici, a samo ekran košta čitavo bogatstvo. Uostalom, Kolarov je kapiten i treba da bude uzor drugima i da dođe bez pogovora. To mu je obaveza. Ako mu je stalo da igra u reprezentaciji, mora da poštuje pravila - počinje ekskluzivnu ispovest za Srpski telegraf o našim fudbalerima profesor doktor Miljko Ristić, ujedno i predsednik Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije i član UO FK Crvena zvezda!

RepublikaFoto: Starsport
Mrsko mu da prošeta: Aleksandar Kolarov

MIHA DIŽE NOGE

Uoči redovnog kardiološkog pregleda reprezentativaca u Kliničkom centru Srbije dr Ristić otkriva koji su među njima nestašni, ko je posvećen porodici, a ko su najveći dobrotvori.

- Dejan Stanković uvek je bio jako vezan za porodicu. Sećam se da je posle svake utakmice trčao na telefon da se javi ženi. S druge strane, Siniša Mihajlović je bio jedan od najnestašnijih fudbalera koji je igrao za reprezentaciju. Fudbalerima je inače zabranjeno da puše, a on je umeo da zapali cigaretu na poluvremenu važne utakmice. Takođe, njegovo nestašno ponašanje moglo se videti i u avionu, kada sedne, pa digne obe noge na naslon sedišta ispred njega. Bilo mi je neobično kad je postavljen za selektora reprezentacije jer čovek na tom mestu ipak treba da bude uzor ponašanja mlađim fudbalerima!

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

VEOMA SU HUMANI

Ipak, kaže doktor, fudbaleri su i najveći dobrotvori.

- Sećam se kad su za reprezentaciju igrali Mateja Kežman, Peđa Mijatović i Savo Milošević, uvek su dolazili iz inostranstva u Srbiju pred velike utakmice da prvo daju dobrotvorni prilog crkvi i manastirima. Toliko su bili darežljivi i bliski s njima da je čak sveštenik iz Đurđevih stupova izveo početni udarac na nekoj utakmici, pa je to bilo neobično - dodao je dr Ristić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading