FUNKCIONERI FIFA U ATINI: Grčki fudbal je došao na ivicu ambisa

Autor: Tanjug

Sport

14.03.2018

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki fudbalski savez blizu je da bude izbačen iz FIFA posle haosa na meču u Solunu kada je predsednik PAOK-a Ivan Savidis sa pištoljem uleteo na teren, izjavio je funkcioner najveće fudbalske organizacije Herbert Hubel.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hubel je imao šta da poruči čelnicima FS Grčke

Vlada Grčke je prekinula fudbalsko prvenstvo, posle čega je morala da reaguje FIFA i pošalje svoje funkcionere u Atinu.

- Nove mere moraju da budu prihvaćene od svih. "Gregzit" koji je izgledao daleko, više nije. Grčki fudbal je došao na ivicu ambisa - rekao je Hubel posle sastanka u Atini sa grčkim zamenikom ministra sporta Jorgosa Vasilijadisa.

Kako je naglasio, postoji mnogo loših stvari u grčkom fudbalu poput pretnji, ucena, problema sa huliganizmom.

- Mnogo je tenzije unutar i van terena. Osećamo da mnogi faktori nisu spremni da pomognu, ne gleda se interes fudbala, kao što FIFA želi. Nasilja je previše, kako deca da dođu tamo gde su pištolji, bombe, baklje... To je neprihvatljivo.

Dodatan problem je što je odluku za prekid prvenstva donela Vlada Grčke, što je prema pravilima FIFA mešanje politike u sport.

- Neophodna je nezavisnost fudbala. Sigurnost i integritet čelnika Saveza su na kocki, mora da pronađe rešenje i dobio sam obećanje da hoće. Cilj je da fudbal pobedi, a ne oružje i pretnje. Podneće FIFA izveštaj koji neće opisati situaciju kao dobru.

Samo dan ranije, zamenik ministra sporta Jorgos Vasilijadis izjavio je da je spreman za scenario "Grezgit" samo da bi se smirila situacija oko nasilja u Grčkoj na fudbalskim priredbama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading