TEŠKE OPTUŽBE RADOMANA: Sudije sude po zadatku!

Autor:

Sport

29.11.2017

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbalski sudija i nekadašnji prvi čovek sudijske organizacije Miroslav Radoman kaže da su čelnici sudijske organizacije najveći problem.

RepublikaFoto: youtube.com/kanal9tvns
Miroslav Radoman

Sudije su iz kola u kolo na udaru superligaških klubova, a čelnici Zvezde i Partizana nedeljama vode rat oko toga ko je čiji sudija, ko je imao više dosušenih penala, golova iz ofsajda....

Nekadašnji fudbalski arbitarje žestoko optužio sadašnje rukovodstvo Sudijske organizacije FSS.

- Najveći problem su vodeći ljudi sudijske organizacije. Oni vrše pritisak na sudije, izdaju im zadatke: "idi tamo, uradićeš to i to, ako želiš da ostaneš na listi" - kazao je za Radoman, za beogradske medije.

On kaže da u srpskom fudbalu trenutno važi model "sudije-kamikaze".

- To je davno ustanovljen model u kojem se sudije delegiraju zbog poslušnosti. Sad sam ponosan na svoj period od četiri meseca rada. Bilo je i tada pogrešnih odluka sudija, ali nikome se nije naređivalo da mora nekoga da ošteti da bi ostao na listi - tvrdi Radoman.

Radoman veruje da postiji rešenje za problem.

- Ima tu i dobre dece, ali retko dobijaju priliku. Ova država može, ako želi, da sredi sudijsku organizaciju za dva meseca. Očistiti korov, smeniti sve u sudijskoj organizaciji. Za početak se može strancima poveriti vođenje utakmica, jer je na njih teško vršiti pritisak - dodao je Radoman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading