KOBNA ODLUKA KOŠTALA RUMUNE: Isplivalo kako su se Hrvati PROVUKLI u komšiluku!

Autor:

Sport

27.08.2020

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U drugoj rundi kvalifikacija za elitno takmičenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Dinamo Zagreba

Fudbaleri Dinamo Zagreba savladali su Kluž u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona posle boljeg izvođenja penala, a seriju je odlučila jedna zanimljiva odluka.

Očekivalo se da će u petoj seriji, kada je prethodno Amer Gojak bio neprecizan, odlučujući udarac da izvede najboli strelac Kluža Ćiprian Deak. Međutim, umesto njega je šutirao Katalin Golofca. Loše je to učinio i u sledeće dve serije hrvatski predstavnik je stigao do pobede.

– Sigurno je da će mnogi da komentarišu izbor izvođača, ali bilo je jednostavno. Zašto je izbor bio jednostavan? Zato što ostali igrači nisu hteli da pucaju penale. Deak je morao, morao je. Oni koji su šutirali su jedini koji su smeli da šutiraju. Posle pete serije su pucali oni koji su morali, a ne oni koji su hteli. Imao sam na raspolaganju samo 10 igrača – objasnio je posle utakmice trener Kluža Dan Petresku.

Tragičar Kluža je Katalin Golofca.

– Nikome ne mogu da zamerim kad promaši penal. Da je postigao gol, svi bi pričali da smo odigrali savršenu utakmicu. Sad to niko ne spominje. Teško će Golofca da se oporavi od ovog. Kad sam ja promašio penal u četvrtfinalu Mundijala 1994. godine, ostao sam u Americi i nisam izlazio iz sobe mesec i po. Znam kakav je to pakao, ali Golofca mora sutra da se pojavi na treningu i zaboravi na ono što je bilo – ističe Petresku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading