Džerard i igrači tri meseca bez plate!

Autor:

Sport

07.04.2020

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava škotskog velikana Glazgov Rendžersa u naredna tri meseca neće isplaćivati plate stručnom štabu, igračima i članovima rukovodstva kluba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stiven Džerard

Čelnici kluba su saopštili da u jeku pandemije koronavirusa trpe ekonomske posledice zbog kojih su odložili isplatu plata članovima rukovodstva, treneru Stivenu Džerardu, njegovim pomoćnicima i svim fudbalerima.

Škotski tim do ovakve odluke nije došao samoinicijativno. Naime, sve je urađeno u dogovoru.


 - Tromesečno odgađanje plata je odluka koja je donesena na bazi dobrovoljnog pristanka svih koji tako žele i omogućiće da se nastavi isplaćivanje primanja nesportskom pomoćnom osoblju u klubu. Zahvalni smo treneru i fudbalerima na tom gestu - navodi se u saopšenju kluba sa "Ajbroksa".

Kapiten Rendžersa Džejms Tavernije je u ime kompletnog tima zahvalio svima u klubu što su pokazali odlučnost u vreme ove pandemije koronavirusa.

 - Jako sam ponosan na reakciju svih u Rendžersu na izazov s kojim se suočila Velika Britanija i šire. Kao ekipa smo odlučni da radimo zajedno kako bismo učinili sve što možemo da osiguramo budućnost kluba. Takođe smo svesni da ova sredstva znače život zaposlenih. To je bila laka odluka za nas igrače i stručni štab. Sada je vreme da budemo jedinstveni, kao porodica i ponosan sam što sam kapiten ovog kluba - rekao je Tavernije, a preneo klupski sajt.

Ekipa Rendžersa je pre prekida prvenstva bila drugoplasirana na tabeli Premijer lige Škotske. Sa 13 bodova manje od Seltika i jednom utakmicom manje, njima šanse za titulu nisu prevelike. Za razliku od gradskog rivala, Rendžers je još uvek u Ligi Evrope, ali je prvi meč izgubio od Bajera iz Leverkuzena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading