Stefan Kovač: Spremni za borbu svih 90 minuta!

Autor:

Sport

25.02.2020

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duel Čukaričkog i Voždovca biće jedan od najbitnijih u dosadašnjem delu sezone za oba beogradska tima. Brđani su rezultatski loše počeli prolećni deo sezone, poraženi su od Crvene zvezde na domaćem terenu i Radničkog u Nišu. Zbog toga, odmah posle neuspeha na „Čairu“, na Banovom brdu su se fokusirali na duel protiv Voždovca.

RepublikaFoto: fkcukaricki.com
Stefan Kovač

Tradicija je na strani belo-crnih, koji su slavili u poslednja četiri meča na domaćem terenu, dok su poslednji put poraz od Voždovca na Banovom brdu zabeležili 2013. godine. Ali, kad meč krene, biće bitno samo ono što će se događati na terenu.

- Ne gledamo tradiciju, znamo da Voždovac ima kvalitetnu ekipu i da ćemo imati podjednake šanse za uspeh u sutrašnjem meču. Mi smo nešto lošije počeli drugi deo sezone, ali smo imali dva izuzetno teška meča. Crvena zvezda nas je nadigrala, stekla veliku prednost u prvih pola sata igre, dok smo već u Nišu, sa daleko mlađom ekipom, izgledali dosta bolje. Doduše, nismo iskoristili naše šanse, a bilo ih je, kasnije smo našim greškama omogućili Radničkom da dođe do pobede – istakao je prvotimac Čukaričkog, koji je ove sezone odigrao 26 mečeva u belo-crnom dresu, od toga 21 u Super ligi Srbije.

O gradskom rivalu Kovač je imao samo reči hvale, uz upozorenje da će on i saigrači morati da budu maksimalno koncentrisani tokom čitavog susreta.

- Dovoljna opomena nam je prvi meč koji smo igrali protiv Voždovca na njihovom stadionu. Tada smo igrali vrlo dobro, vodili sa 2:0, ali smo dopustili rivalu da u kratkom vremenskom intervalu izjednači. I posle toga smo imali nekoliko odličnih šansi da ipak dođemo do pobede, ali smo ostali bez dva boda. Imamo idealnu priliku da na našem stadionu, gde igramo odlično, pobedimo posle dužeg vremena i nadam se da ćemo krenuti u novu uspešnu seriju, baš kao što je to bio slučaj u većem delu sezone - rekao je vezista.

Kovač je svestan da će se borba za evropsku vizu tek zahuktati, ali isto tako ističe da je Čukarički u dobroj poziciji.

- Ako budemo odigrali kako očekujemo i uspemo da dođemo do tri boda protiv Voždovca, bili bismo daleko rasterećeniji u nastavku sezone. Znamo njihove kvalitete, vratio im se Stuparević, koji je opasan napadač. Igraćemo jako, kao i do sad, sa visokim presingom, nećemo stajati čitavih 90 minuta. Idemo na pobedu protiv Voždovca, ali i u svakom narednom meču. Nadam se da će sve krenuti na bolje već od sutrašnjeg duela – optimista je Stefan Kovač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading