(VIDEO) Džerardov Rendžers slavio kao gost u Old Firmu posle devet godina: "Policajci" idu na titulu, Seltik više nije kao pre!

Autor:

Sport

29.12.2019

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liverpul je na magistrali ka prvoj tituli prvaka Engleske posle 30 godina, a jedan od njegovih omiljenih kapitena u istoriji na putu da prekine strahovladu Seltika škotskim fudbalom. Osam uzastopnih titula imaju Zeleni, većinu su osvojili dok se gradski rival zbog bankrota probijao iz nižih rangova do elitnog ranga, da bi dolazak Stivena Džerarda na Ajbroks park probudio šampionske ambicije i nagovestio drugačiji rasplet od onog na koji je evropska javnost navikla.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Strelac prvog gola - Rajan Kent

Rendžers je slavio u 319. Old Firmu i potpuno se vratio u trku za prvaka. Trijumf dobija na značaju ako se zna da je ostvaren na terenu najvećeg rivala i da je posle nedeljnog matinea situacija pod kontrolom Džerardovih izabranika.

Prišli su ljutom rivalu na dva koraka zaostatka, međutim, imaju meč manje i ako savladaju Sent Džonston kod kuće izbiće na prvo mesto i pitaće se za titulu više nego ekipa koju su savladali – 2:1.

Nekoliko junaka imao je Rendžers. O oči upadaju dva sjajna centaršuta Borne Barišića, dve asistencije za golove koji su na kraju presudili Seltiku, kao i špartanje hrvatskog levog beka i njegova ogromna energija na svakom pedlju terena. Zatim, vremešni, ali čudesni Alan Mekgregor, u 37. godini i dalje ga služe refelski, što se najbolje videlo u 33. minutu, kad je odbranio penal Rajanu Kristiju.

Sve do Nikole Katića, koji je prešao put od tragičara do junaka, jer je najpre skirvio jedanaesterac vidljivim povlačenjem za dres, da bi se iskupio početkom drugog dela i glavom na centaršut Barišića doneo Policajcima veliko slavlje. Prvo na Seltik parku još od 24. oktobra 2010. I to u kakvom trenutku!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Strelac gola za pobedu... Nikola Katić

Imao je prethodnih sezona Rendžers trenutke kad je znao da ugrozi zeleno-bele, kao kad je dobio polufinale FA kupa boljim izvođenjem jedanaesteraca, pamte se i prvenstveni trijumfi u plavom delu Glazgova u decembru 2018. i maju ove godine.

No, sad, kad je trka u Škotskoj ponovo ujednačena, kad se dva takmaca jure i opravdano ciljaju tron, tri boda na terenu jedinog pravog protivnika znaju da ga ubiju u pojam, a pobedniku donesu više od puka tri boda.

Rendžers je bio bolji, mogao je više golova da postigne, Alfredo Morelos, iako najbolji strelac tima, ponovo je ostao bez pogotka u derbiju, igrom je pokazao da je zreo da se nosi sa Seltikom i učinio da sastav Nila Lenona bude u većem delu neprepoznatljiv.

Čak i taj jedan gol, utisak je, Odson Eduard dao je pošto ga je lopta posle udarca Džonstona promenila pravac i završila u mreži.

Na kraju je Alfredo Morelos zbog simuliranja dobio opravdano drugi žuti karton i isključen je u nedoknadi, ali to nije sprečilo da iz Stivena Džerarda koji sekund kasnije, kad je odsviran kraj, izlete emocije. Urlik bivšeg engleskog reprezentativca pokraj aut linije, direktno u TV kameru, jasno je sugerisao – Rendžers ide po titulu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading