Tumbaković: Kristalno jasno ko igra protiv Portugala

Autor:

Sport

06.09.2019

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi selector reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković pričao je sa novinarima pred duel Srbije sa Portugalom u Beogradu u subotu.

RepublikaFoto: Starsoirt
Selektor je optimističan

Ovo će biti njegov prvi meč na klupi “Orlova” a on je istakao da Srbija više nema parvo na grešku.

- Ovde ne sme da se pogreši. Igramo mini-ligu od osam utakmica, a ostalo ih je još pet. Svaka greška u pravljenju tima skupo košta jer nema vremena da se to popravi. Ima slatkih muka, treba se opredeliti na jedan model igre i držati koncentraciju - rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Selektor je istakao da je svestan jačine selekcije Portugala, te da ovaj tim nije samo Kristijano Ronaldo.

- Portugal je ekipa koja je izgubila jednu utakmicu od poslednjih 15, i to na Svetskom prvenstvu od Urugvaja. Poslednji gol iz igre su primili u septembru prošle godine. Kompaktna ekipa... Pominjemo Kristijana Ronalda, ali imaju toliko dobrih igrača u svim ostalim linijama tima. Ako budemo želeli nešto da napravimo moramo da držimo koncentraciju svih 90 minuta - kazao je Tumbaković.

Ipak on je istakao da i Srbija u svojim redovima ima pojedince koji jednim potezom mogu da reše meč.

- Ima Portugal sjajne pojedince, ali ih imamo i mi. Timski rad svih igrača i odgovornost će odlučiti ko će proći bolje - naglasio je Ljubiša Tumbaković.

Dilema oko sastava tima je naravno bilo.

- Od tog momenta je u mojoj glavi fudbalsko ubeđenje koje treba da ispoštujem zbog sebe, a onda i da se opredelim za način igre. Dilema ima, bilo ih je, ali su se iskristalisale. Imamo ispred sebe jasnu sliku ko će igrati protiv Portugala - naveo je selektor.

Najava punih tribina je nešto što dodatno motiviše igrače i raduje novog selektora.

- To je sjajna priča. Bili bismo presrećni da dođe 20-25 hiljada. Jedan od razloga je i Ronaldo, ali ima nečeg i do nas. Desila se neka promena, došao je novi selektor. Narod želi to da vidi - kazao je Tumbaković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading