La Liga: OGROMAN NOVAC ŠTETI FUDBALSKOJ INDUSTRIJI

Autor:

Sport

04.09.2017

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukovodstvo španske Primere pozvalo je Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) da istraži poslovanje Mančester sitija i Pari Sen Žermena i velika novčana ulaganja u transfere zbog pravila finansijskog fer-pleja.

RepublikaFoto: instagram.com/laliga
La Liga traži istraživanje Sitija i PSŽ.a

Predsednik španskog šampionata Havijer Tebas je u izjavi za agenciju AP izjavio da ogroman novac za transfere fudbalera "iskrivljuje evropska takmičenja i šteti fudbalskog industriji".

Tebas je pozvao UEFA na detaljna ispitivanja poslovanja "građana i svetaca", klubova sa najvećim ulaganjima ovog leta na tržištu.

UEFA je već pokrenula postupak protiv PSŽ-a, posebno jer je taj klub već kršio pravila finansijskog fer-pleja, dok Mančester siti još nije stigao na red.

PSŽ je ovog leta doveo Nejmara iz Barselone za rekordnih 222 miliona evra, kao i Kilijana Mbapea za 180 miliona iz Monaka, dok je Siti potrošio više od 220 miliona na Edersona (Benfika), Danila (Real Madrid), Bendžamina Mendija (Monako), Bernarda Silvu (Monako) i Kajla Vokera (Totenhem).

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading