"MOGUĆA CENA JE UŽASNA" Pisma princeze Dajane otkrivaju dramu nakon razvoda od Čarlsa, JEDNU stvar poverila prijateljici (VIDEO)

Autor:

Svet

29.04.2024

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija pisama princeze Dajane u kojima je otvoreno pisala o svom žaljenju zbog razvoda i niskim udarcima kraljevske porodice ponuđena je na prodaju početkom 2023. godine.

"MOGUĆA CENA JE UŽASNA" Pisma princeze Dajane otkrivaju dramu nakon razvoda od Čarlsa, JEDNU stvar poverila prijateljici (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Princeza Dajana

Pokojna princeza Dajana imala je samo 36 godina kad je 31. avgusta 1997. izgubila život u tragičnoj automobilskoj nesreći u tunelu Pont de l'Alma u Parizu. Mnogi ne znaju da je ona, dok je bila živa, napisala gomilu pisama u kojima je, između ostalog, otkrila da ne bi pristala na razvod od princa Čarlsa da je znala kroz šta će morati da prolazi.

Serija njenih pisama u kojima je otvoreno pisala o svom žaljenju zbog razvoda i niskim udarcima kraljevske porodice ponuđena je na prodaju početkom 2023. godine. Na prodaju su tad ponuđena 32 pisma i razglednice koje je pokojna princeza 1995. i 1996. slala svojim prijateljima Susi i Tareku Kasemu.

Odlučili su da prodaju pisma tvrdeći da je "ogromna odgovornost" posedovati tako nešto i da to ne žele da proslede na svoju decu. Neka njena intimnija i poverljivija pisma su ipak zadržali, dok su ostala prodali i novac donirali u humanitarne svrhe.

- Jako mi je teško i ogroman pritisak dolazi sa svih strana. Ponekad mi je teško da držim glavu uspravno, a danas sam na kolenima i samo želim da se taj razvod završi što pre, jer je moguća cena užasna - pisala je Dajana u jednom pismu nakon što je zbog velike napetosti otkazala odlazak u operu.

Koliko joj je teško bilo svedoči i činjenica da njen inače lep i uredan rukopis na kraju pisma postaje iskrivljen. U maju 1996. prijateljici se poverila da smatra da su telefoni u Kensingtonskoj palati ozvučeni.

- Budući da nemam mobilni, teško mi je da o privatnim stvarima govorim telefonski, jer se moji razgovori neprestano snimaju i prosleđuju. Da sam pre godinu dana znala kroz kakvo ću iskustvo prolaziti s ovim razvodom, nikad ne bih pristala. Očajan je i ružan - napisala je princeza.

Na internet stranici aukcijske kuće preko koje su se prodavala pisma navedeno je:

- Susi i Tarek Kasem, kao bliski prijatelji Dajane, princeze od Velsa, čuvali su ova pisma preko 25 godina. U njima se ogleda poseban i nežan odnos koji su imali. Vlasništvo ovih dokumenata je odgovornost koju Kasemovi ne žele da prenesu svojoj deci i unucima. Zbog toga su odlučili da prodaju pisma i zaradu iskoriste kako bi podržali humanitarne organizacije koje su bile bliske Dajani i Susi. Susi i Tarek osećaju da su izuzetno privilegovani jer su imali priliku da toliko dobro upoznaju princezu. Tokom njihovog prijateljstva uvek su bili oduševljeni neverovatnim efektom koji je Dajana imala na svakog s kim je bila u kontaktu. Njena prisutnost nadilazi vreme. Fascinacija ljudi princezom Dajanom nije se smanjila nakon njene tragične smrti. Upravo zbog toga Kasemovi žele drugim ljudima da daju priliku da imaju uspomenu na princezu, a kroz to će pomoći organizacijama koje su njoj bile važne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading