"BALKAN ĆE BITI SLEDEĆA PUTINOVA META": Zlokobno upozorenje iz američkog Kongresa, veruje se da bi SCENARIO POHODA RUSIJE bio ovakav

Autor:

Svet

18.04.2024

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majk Džonson istakao je da se u Kremlju stalno kuju novi planovi za osvajanje

"BALKAN ĆE BITI SLEDEĆA PUTINOVA META": Zlokobno upozorenje iz američkog Kongresa, veruje se da bi SCENARIO POHODA RUSIJE bio ovakav

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Majk Džonson, predsedavajući Predstavničkog doma Američkog kongresa, izjavio je da bi sledeća meta ruskog predsednika Vladimira Putina mogao da bude Balkan, javlja Anadolija.

Džonson se u sredu uveče u Kapitolu u Vašingtonu obratio novinarima o pitanju glasanja o stranoj pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, a spomenuo je i regiju Balkana.

"Mislim da bi Putin nastavio marširati Evropom ako bi mu to bilo dozvoljeno. Mislim da bi mogao sledeći put otići na Balkan. Mislim da bi mogao imati obračun sa Poljskom ili nekim od naših saveznika u NATO-u", dodao je Džonson.

Naglasio je da će "preuzeti lični rizik" tako što će nastaviti s planovima za glasanje u Predstavničkom domu o stranoj pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, dok ga kolege republikanci i dalje pozivaju da napusti poziciju predsedavajućeg.

Na pitanje novinara zašto je spreman da izgubi posao samo da bi osigurao plan pomoći, Džonson je odgovorio da uvek pokušava da uradi ispravne stvari.

"Moja filozofija je da uradiš ispravnu stvar. Ako postupam samo iz straha od predloga da budem uklonjen, nikada ne bih mogao raditi svoj posao", rekao je Džonson i dodao:

"Istorija nam sudi zbog onoga što radimo. Ovo je kritično vreme, kritično vreme na svetskoj sceni. Mogao bih da donesem sebičnu odluku i učinim nešto drugačije, ali ovde radim ono što verujem da je ispravna stvar. Mislim da je pružanje pravne pomoći Ukrajini trenutno od ključne važnosti", prenosi Blic.

Naglasio je da su kineski predsednik Si Đinping, predsednik Rusije Vladimir Putin i Iran "osovina zla" i da rade u koordinaciji na tom planu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading