FIRMA DAJE 8 MILIONA DINARA ZA SVAKO DETE KOJE DOBIJU ZAPOSLENI! Da li je finansijski podsticaj rešenje problema?

Autor:

Svet

14.04.2024

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demografska kriza u Južnoj Koreji, stopa fertiliteta na najnižem nivou.

FIRMA DAJE 8 MILIONA DINARA ZA SVAKO DETE KOJE DOBIJU ZAPOSLENI! Da li je finansijski podsticaj rešenje problema?

Foto: Shutterstock

Južna Koreja se suočava sa ozbiljnom demografskom krizom, a stopa fertiliteta je pala na najnižu na svetu od 0,78 u 2022. godini. Ovo izaziva zabrinutost zbog brzog starenja stanovništva i smanjenja radne snage.

Finansijski podsticaji za zaposlene koji imaju decu

U nastojanju da reše problem, neke južnokorejske kompanije nude značajne finansijske podsticaje zaposlenima koji imaju decu. Građevinska kompanija "Booyoung Group" pruža velikodušan bonus od 75.000 dolara (8.782.233 dinara) po detetu koje rodi neko od zaposlenih.

 

 


Neophodne temeljne promene u poslovnoj kulturi

I pored ovih napora i inicijativa vlade, stručnjaci veruju da su temeljne promene u južnokorejskoj poslovnoj kulturi, u kojoj dominiraju muškarci, i veća podrška za zaposlene žene neophodni da bi se zaista rešio problem niske stope nataliteta u zemlji.

Južna Koreja se suočava sa ozbiljnom demografskom krizom. Stopa fertiliteta je pala na najnižu na svetu od 0,78 u 2022. godini, što izaziva zabrinutost zbog brzog starenja stanovništva i smanjenja radne snage. U nastojanju da reše problem, neke južnokorejske kompanije nude značajne finansijske podsticaje zaposlenima koji imaju decu. Građevinska kompanija "Booyoung Group" pruža velikodušan bonus od 75.000 dolara (8.782.233 dinara) po detetu koje rodi neko od zaposlenih. I pored ovih napora i inicijativa vlade, stručnjaci veruju da su temeljne promene u južnokorejskoj poslovnoj kulturi, u kojoj dominiraju muškarci, i veća podrška za zaposlene žene neophodni da bi se zaista rešio problem niske stope nataliteta u zemlji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading