SLAVLJE NA ULICAMA TEHERANA! U prestonici Irana vatromet i masovna okupljanja zbog napada na Izrael! (VIDEO)

Autor:

Svet

14.04.2024

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ulicama Irana skandira se ''Smrt Izraelu!''

SLAVLJE NA ULICAMA TEHERANA! U prestonici Irana vatromet i masovna okupljanja zbog napada na Izrael! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

Sinoć je iranski Korpus čuvara islamske revolucije (KSIR) napao Izrael, a stanovnici Teherana su masovno izašli na ulice kako bi proslavili ovaj napad, prenosi Sputnjik.

U sinoćnom napadu je lansirano nekoliko stotina balističkih raketa i dronova, uključujući dronove kamikaze „šahid“.

Izraelske odbrambene snage saopštile su da su Oružane snage u stanju pripravnosti. Pentagon je rekao da će podržavati Izrael, a misija Irana u UN saopštila je da je ovo sukob Teherana i Tel Aviva i pozvala je Vašington da se „drži podalje“.

Na najmanje tri mesta u Teheranu – na trgu Felestin (Palestine), ispred ambasade Velike Britanije i ispred glavnog ulaza u Teheranski univerzitet, održavaju se  skupovi na kojima prisustvuje od nekoliko stotina do nekoliko hiljada ljudi.

 

 

Okupljena masanosi parole i skandiraju: „Smrt Izraelu!“, „Smrt SAD!“, „Smrt Velikoj Britaniji!“, „Smrt protivnicima Islamske Republike!“, „Smrt cionizmu!”.

Vođe skupova u svojim govorima kritikuju Vašington zbog toga što podržava Tel Aviv i pozivaju prisutne da uzvikuju parole „toliko glasno da ih čuju u Izraelu“, što okupljeni i rade.

Kako se navodi, u prestonici Irana vlada praznična atmosfera: na nebu se s vremena na vreme vidi vatromet, dok automobili i motocikli trube ulicama i svoje automobile su ukrasili zastavama Irana i Palestine, dok širom grada odjekuju patriotske pesme.

 

 

Kako javlja iranska državna televizija, pored Teherana, mitinzi se održavaju i u desetinama drugih gradova Irana, uključujući Kom, Kerman i Isfahan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading