OVO JE RUS KOJI JE POSTAO HEROJ U SIDNEJU NAKON MASAKRA: Postao poznat kao "čovek sa šipkom", tokom napada zagrmeo samo jedno!

Autor:

Svet

13.04.2024

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad u Sidneju: Ruski heroj i reakcija javnosti

OVO JE RUS KOJI JE POSTAO HEROJ U SIDNEJU NAKON MASAKRA: Postao poznat kao "čovek sa šipkom", tokom napada zagrmeo samo jedno!

Foto: printskrin


U tržnom centru u Sidneju, dogodio se tragičan napad u kojem je šest osoba izgubilo život, dok je sedam teško povređeno. Međutim, iz ovog uznemirujućeg događaja izdvojila se jedna hrabra reakcija koja je privukla pažnju medija širom sveta.

Herojska reakcija "Čoveka sa šipkom"

Jedini posetilac tržnog centra koji se usprotstavio napadaču bio je čovek poznat kao "Čovek sa šipkom". Kako prenosi reporter Sputnjika, zaposleni u tržnom centru su svedočili njegovoj hrabroj reakciji, dok je na ruskom jeziku vikao na napadača i držao šipku od ograde u rukama, boreći se protiv nasilja. Ova neobična scena je izazvala divljenje i zapanjenost među prisutnima, a njegova hrabrost je naišla na veliku pažnju javnosti.



Reakcija ruske zajednice i aktivista

Nakon ovog događaja, ruski aktivista u Australiji, Semjen Bojkov, poznat kao "Australijski kozak", javno se oglasio na društvenim mrežama, ističući herojsku ulogu Rusa u spašavanju života. Njegova reakcija izazvala je različite komentare i diskusije na društvenim mrežama, naglašavajući značaj međunarodne solidarnosti u trenucima krize.

Reakcija policije i javnost

Policija australijske države Novi Južni Vels saopštila je da napad nije povezan sa terorizmom, te da je napadač identifikovan kao 40-godišnji muškarac koji je kasnije ubijen. Ovaj tragičan incident izazvao je veliku zabrinutost među građanima i pokrenuo pitanja o bezbednosti javnih mesta i potrebi za dodatnim merama zaštite.

U zaključku, napad u Sidneju ostavio je dubok trag na zajednicu, ali je istovremeno iznedrio i primer hrabrosti i solidarnosti koji će ostati upamćen kao svetla tačka u ovom teškom trenutku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading