POSAO ZA PLATU OD 80.000 EVRA! Da li ste spremni da samo ležite dva meseca?

Autor:

Svet

12.04.2024

02:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konkurs otvoren za sve stanovnike Evropske unije

POSAO ZA PLATU OD 80.000 EVRA! Da li ste spremni da samo ležite dva meseca?

Foto: shutterstock

evri

Nemački svemirski centar (DLR) u Kelnu traži volontere koji su spremni da provedu 60 dana u krevetu u medicinskom istraživačkom objektu. Ovaj neobičan posao nudi platu od 18.000 evra, a otvoren je za sve stanovnike Evropske unije.

DLR sprovodi istraživanje u saradnji sa NASA-om kako bi simulirao dugo putovanje u bestežinskom stanju do druge planete. Cilj istraživanja je da se pronađe rešenje za probleme sa koordinacijom koji se javljaju kod astronauta u ovakvim uslovima.


 

Fizičke posledice i izazovi


Volonteri će biti smešteni u medicinski istraživački objekat na 88 dana, od kojih će 60 dana provesti ležeći sa glavom šest stepeni niže od stopala, prenosi Jutarnji list.

Ovo će rezultovati promenama u telesnim tečnostima, pritisku u glavi, natečenom licu, ograničenjima vida i drugim neurološkim problemima.

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija

Osim toga, volonteri će biti testirani kako bi se utvrdilo da li električni impulsi, trening snage ili električna simulacija mišića mogu pomoći u prevazilaženju "gravitacionog mamurluka".



Uslovi za prijavu i posledice

Uslovi za prijavu na ovaj posao uključuju određenu visinu, dobro zdravlje, određen indeks telesne mase (BMI), kao i poznavanje nemačkog jezika. Iako plata od 18.000 evra može biti primamljiva, ova studija može imati ozbiljne fizičke posledice kao što su propadanje mišića i kostiju, promene u radu kardiovaskularnog sistema i povećan rizik od određenih oboljenja.

Iako ova studija može delovati kao jedinstvena prilika za volontere da doprinesu istraživanju svemira, važno je imati na umu da su fizičke posledice ovakvog iskustva ozbiljne i da mogu imati dugoročne efekte na zdravlje volontera. Ipak, istraživanja ovog tipa su od suštinskog značaja za razumevanje izazova koje astronauti mogu da susretnu u svemiru i razvoj metoda za njihovo prevazilaženje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading