LAVINA ZATRPALA NAJMANJE 18 LJUDI: Ima mrtvih, helikopteri nadleću područje!

Autor:

Svet

11.04.2024

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojne spasilačke ekipe su na terenu u Tirolu.

LAVINA ZATRPALA NAJMANJE 18 LJUDI: Ima mrtvih, helikopteri nadleću područje!

Foto: Shutterstock

Dve osobe su stradale, a četiri osobe su spasene u Tirolu, gde je lavina zatrpala najmanje 18 ljudi. U Vensu je u toku velika akcija spasavanja Gorske službe, a na licu mesta su i helikoperi.

Prema prvim informacijama do lavine je došlo oko 11 časova u opštini Vent u pravcu Martin Buš Hute.

Trenutno su u akciji spasioci gorske službe Obergurgla, Seldena i Lengenfelda, kao i psi i nekoliko helikoptera. Međutim, iz bezbednosnih razloga trenutno nisu sve službe hitne pomoći u mogućnosti da dođu na mesto nesreće, piše Telegraf.

Podsetimo, prošlog meseca u Jelizovskom okrugu na poluostrvu Kamčatka u Rusiji pronađeno je telo jednog od turista kojeg je zahvatila lavina u blizini prevoja Krasnoarmejski.

Tada nije bilo precizirano da li se radi o 19-godišnjaku ili ženi od 44 godine, rekao je predstavnik lokalne vlade, a prenele RIA novosti.

U Jelizovskom okrugu tada je lavina zatrpala grupu od 11 turista.

Spasilačke ekipe došle su na lice mesta i devetoro ljudi je spaseno iz snegom zatrpanog prolaza.

Incident se dogodio dok je turistička grupa šetala grebenom, a snažan nalet vetra odbacio je turiste u prolaz, nakon čega se na njih spustila lavina, prenosi Interfaks. 

Samostalna potraga za dvojicom nestalih nije donela rezultate, a turisti su satelitskim telefonom kontaktirali spasioce i javili im koordinate.

Spasioci su se do područja incidenta kretali terenskim vozilima,kamionima KAMAZ, kamionima sa smenama i motornim sankama. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading