PROMENA SE NEĆE DOPASTI SVIMA: Ovaj grad zabranio je mlađima od 15 godina da VOZE TROTINET

Autor:

Svet

10.04.2024

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi propisi neke su iznenadili

PROMENA SE NEĆE DOPASTI SVIMA: Ovaj grad zabranio je mlađima od 15 godina da VOZE TROTINET

Foto: Shutterstock

Španski grad Mursija uveo je nove propise kojima zabranjuje mlađima od 15 godina da voze električne trotinete.

Ova odluka prati nove propise španskog Generalnog direktorata za saobraćaj o upotrebi "vozila za lično kretanje" (PMV), odnosno svih vozila koja služe za prevoz jedne osobe i koja troše malo energije, poput skutera, električnih bicikala i električnih trotineta.

Pojedinačnim gradskim savetima ostavljen je prostor za određivanje nekih ograničenja, te tako građani Mursije mlađi od 15 godina ne smeju da voze ova vozila bez roditeljskog nadzora, prenosi Euro Vikli.

Ograničenja na PMV uvedena su zbog naglog porasta vozača električnih trotineta, prouzrokovanog razvojem traka za bicikle i zona niske emisije.

Pored ograničenja na 15 godina, Mursija je izdala savete građanima o tome kako da bezbedno voze električne trotinete.

Što se Srbije tiče, cena usluge za izdavanje nalepnice za laka električna vozila, odnosno električne trotinete i bicikle iznosiće 1.560 dinara, dok će cena obrasca nalepnice biti 500 dinara, navodi se u novoj Uredbi o dopunama Uredbe o cenama usluga koje vrši Agencija za bezbednost saobraćaja, objavljenoj u Službenom glasniku.

Laka električna vozila, u koja spadaju električni trotineti i bicikli, od 5. aprila će moći da se "registruju", odnosno njihovi vlasnici će od tog datuma moći od institucija da zatraže nalepnicu koja će pokazivati karakteristike vozila, a od 15. juna, samo vozila sa ovom "registracijom" će moći da učestvuju u saobraćaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading